Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Κάλεσμα για ενεργό και δεσμευτική συμμετοχή των πολιτών

Final-Logo-Colour
Δελτίο τύπου εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης για το Σύνταγμα
Αντί της καθαρής λύσης ενός νέου Συντάγματος, το οποίο θα θεσπιστεί με τη συμμετοχή των πολιτών μέσα από δημόσια διαβούλευση και δεσμευτικά δημοψηφίσματα, η κυβέρνηση επέλεξε την αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος από τη βουλή, μετά από δημόσια διαβούλευση που θα έχει συμβουλευτικό μόνο χαρακτήρα.
Η εν λόγω δημόσια διαβούλευση δεν έχει περιγραφεί επακριβώς και δεν έχουν γίνει γνωστές οι εγγυήσεις υπό τις οποίες θα κατοχυρωθεί η ισηγορία και η αντικειμενική καταγραφή των απόψεων. Ακόμη περισσότερο, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η βούληση των πολιτών, ακόμη και εάν καταγραφεί με τρόπο δημοκρατικό και αντικειμενικό, θα ληφθεί υπόψη από την βουλή, η οποία, υπό τη διαδικασία του άρ. 110 που αποκλείει τους πολίτες, διατηρεί την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίζει για την αλλαγή του Συντάγματος.
Είναι δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης δεν είναι σε θέση να παράσχει καμία εγγύηση ότι έχει την πραγματική βούληση και ικανότητα να  καταργήσει τις διαβόητες συνταγματικές διατάξεις που εξέθρεψαν τα προνόμια, τις ασυλίες, την ανισότητα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά και να θεσπίσει νέο αληθινά δημοκρατικό σύνταγμα.
Καλούμε τους πολίτες να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους για ριζική συνταγματική αλλαγή και να διεκδικήσουν το ύψιστο πολιτικό δικαίωμα να συμμετάσχουν ενεργά και δεσμευτικά στη θέσπιση του Συντάγματός τους.
Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή
Δελτίο Τύπου 7-10-2016, ΠΗΓΗ: www.neosyntagma.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023