ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

  Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές υπήρξε -όπως πάντα- προνόμιο του αρχηγού της. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου με ανθρώπους της αρεσκείας του, οι περισσότεροι εκ των οποίων βασίζουν τα -ούτως ή άλλως πενιχρά- βιογραφικά τους σε θητείες σε δημόσιους , ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ή στον συνδικαλισμό, για τις οποίες επιλέχθηκαν με τον γνωστό αδιαφανή τρόπο από το διεφθαρμένο κομματικό πολιτικό σύστημα.
   Το κόμμα αποφασίζει για όλα και το κόμμα είναι ο εκάστοτε αρχηγός του. Στην περίπτωση της ΝΔ , τα μέλη του κόμματος δεν είχαν κανένα δικαίωμα, ούτε να αποφασίσουν ποιοι θα αποτελέσουν τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος στις επερχόμενς εκλογές, ούτε -ακόμη περισσότερο !- να θέσουν οι ίδιοι υποψηφιότητα για να συμπεριληφθούν στο εν λόγω ψηφοδέλτιο.  
    Στο τριτοκοσμικό πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης ο αρχηγός του κόμματος που έχει την πλειοψηφία στην βουλή ελέγχει την κυβέρνηση, την βουλή, την δικαιοσύνη και βεβαίως το κόμμα του.  Όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί διαγράφεται με τον γνωστό δημοκρατικό τρόπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023