ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

        Στις 2 Ιουνίου 2010, ώρα 7.00 μ.μ. οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ παρουσιάζουν δημόσια τις προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από την μεγάλη πολιτική και οικονομική κρίση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο " ΑΜΑΛΙΑ", στην Πλατεία Συντάγματος με ομιλητές τον Πρόεδρο Θεόδωρο Πολυζωίδη, χημικό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Bradford, τον Αν. Πρόεδρο Αναστάσιο Τσάμη, οικονομολόγο, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Χρήστο Λυντέρη, δικηγόρο, διδάκτορα νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Φωκίωνα Ζαϊμη, οικονομολόγο- επιχειρηματία.
        Δια της εκδηλώσεως αυτής το κόμμα των δημοκρατικών επιδιώκει να θέσει στην κρίση των πολιτών τις θέσεις του για την αναγκαιότητα και το περιεχόμενο ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, βάσει του οποίου θα παρασχεθούν οι εγγυήσεις για την θεσμική και οικονομική αναγέννηση της χώρας.
        Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν και δεν πρέπει να εμπιστευτούν πλέον τις τύχες τους στα χρεοκοπημένα πολιτικά σχήματα της μεταπολίτευσης. Μέσα από τις θέσεις των Δημοκρατικών για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο προτείνεται η τοποθέτηση του πολίτη από το περιθώριο στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής.
       Ωστόσο, είναι προφανές ότι ένα σύστημα το οποίο βασίζεται στους πολίτες μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν έχει την στήριξή τους. Καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να προσέλθει στις 2 Ιουνίου 2010 στο ξενοδοχείο "ΑΜΑΛΙΑ", προκειμένου να ακούσει τις θέσεις μας και να συνεισφέρει με τις δικές του προτάσεις στην ελέυθερη συζήτηση που θα ακολουθήσει.
       Τα κόμματα της μεταπολίτευσης περιφρόνησαν τους πολίτες. Τώρα τους ζητούν να επωμισθούν τα βάρη της αδιέξοδης και διεφθαρμένης πολιτικής τους. Ήρθε η ώρα να κατανοήσουν ότι οι πολίτες έχουν και αυτοί τα δικά τους αιτήματα, για τα οποία οι κυβερνώντες πρέπει να λάβουν θέση και να δεσμευτούν. Οι δημοκρατικοί καλούν τους Έλληνες να δημιουργήσουν ένα πλατύ δημοκρατικό ρεύμα ριζικής μεταβολής του πολιτικού συστήματος προς την κατεύθυνση της ισονομίας, της ισηγορίας, της ισοπολιτείας, της διαφάνειας, της διάκρισης των εξουσιών και της άμεσης δημοκρατίας.
     Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι μπορούμε μόνοι μας να προκαλέσουμε ένα τέτοιο ρεύμα, διότι οι δημοκράτες, οι οποίοι δεν αντλούν την ισχύ τους από οικονομικά ή ολιγαρχικά συμφέροντα, αισθάνονται ισχυροί μόνο όταν συμπορεύονται με την πλειοψηφία των πολιτών. Το ευρύ ρεύμα θα δημιουργηθεί από την κοινωνία των ενεργών πολιτών και όχι από ένα μόνον κόμμα. Έχουμε όμως την φιλοδοξία να αποτελέσουμε τον φορέα που θα εργασθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023