ΣΥΛΛΗΨΗ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

     Στις 14 Μαϊου 2011, λίγο προτού διαφύγει με αεροσκάφος της Air France, συνελήφθη (εντός του αεροπλάνου) στην Νέα Υόρκη ο Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στράους Καν, κατόπιν καταγγελίας καμαριέρας του πολυτελούς ξενοδοχείου επί της οδού 45 West 44th Street της Νέας Υόρκης όπου διέμενε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και προσπάθησε να την βιάσει.
    Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, βάσει της οποίας συντάχθηκε το κατηγορητήριο του Ποινικού Δικαστηρίου του Μανχάταν, ο κατηγορούμενος ανάγκασε δια της βίας το θύμα σε στοματική και πρωκτική σεξουαλική επαφή, αποπειράθηκε να το εξαναγκάσει δια της βίας σε συνουσία, προέβη σε παράνομη κατακράτηση, υπέβαλε το θύμα σε σεξουαλική επαφή χωρίς την θέλησή του και άγγιξε απόκρυφα σημεία του σώματός της δια της χρήσης βίας και εκ προθέσεως, με σκοπό την ικανοποίηση της σεξουαλικής του επιθυμίας. Ειδικότερα, αναφερόμενο στις συνθήκες τελέσεως των αδικημάτων το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο δράστης (1) έκλεισε την πόρτα ώστε να μην μπορεί να διαφύγει το θύμα (2) άρπαξε χωρίς την συναίνεσή της το στήθος της καμαριέρας , (3) επιχείρησε να κατεβάσει το εσώρουχό της και άγγιξε δια της βίας την περιοχή του αιδοίου της και (4) την ανάγκασε να δύο φορές σε στοματική σεξουαλική επαφή (στο σημείο αυτό υπάρχει αντίφαση διότι δεν γίνεται λόγος για πρωκτική επαφή αλλά για... δύο στοματικές).    
     Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο βασίζεται στον Ποινικό Κώδικα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, οι ανωτέρω πράξεις συνιστούν τα εξής αδικήματα:
      1. Εγκληματική σεξουαλική πράξη ά βαθμού (όταν ο δράστης εξαναγκάζει το θύμα σε στοματική ή πρωκτική σεξουαλική επαφή, είτε δια της βίας, είτε εκμεταλλευόμενος την ανικανότητά του θύματος προς συναίνεση) , για την οποία απειλείται ποινή φυλάκισης 5-25 έτη.
      2. Απόπειρα βιασμού α΄βαθμού (για τον βιασμό προβλέπεται φυλάκιση 5-25 έτη).
      3. Σεξουαλική κακομεταχείριση α΄βαθμού, για την οποία απαιλείται ποινή φυλάκισης μέχρι 7 έτη.
      4. Παράνομη κατακράτηση β΄βαθμού, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης 3-5 έτη.
      5. Σεξουαλική κακομεταχείριση γ΄βαθμού, όπου προβλέπεται φυλάκιση μέχρι 7 έτη.
      6. Ικανότητα προς άσκηση φυσικής βίας.
      Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην δικαστή Μελίσσα Τζάκσον, η οποία απεφάνθη ότι έπρεπε να κρατηθεί μέχρι την ημέρα της δίκης του διότι κρίθηκε - ορθώς- ύποπτος φυγής. Έκτοτε κρατείται στις φυλακές του νησιού Ράικερς της Νέας Υόρκης.
    Σύμφωνα με το των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Στράους Κάν θα δικαστεί από αμιγές ορκωτό δικαστήριο, ήτοι δικαστήριο αποτελούμενο αποκλειστικά από πολίτες- ενόρκους και όχι τακτικούς δικαστές. Έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στον συνήγορό του. Πρόκειται για τον δικηγόρο που πέτυχε την αθώωση του Μαίκλ Τζάκσον το 2005 για την υπόθεση παιδεραστίας...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023