Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, θεωρούμενος ως ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, τήρησε εξ αρχής έντονη αντιμνημονιακή στάση, προσφεύγοντας μάλιστα κατά του πρώτου μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας  με αίτηση ακυρώσεως η οποία απορρίφθηκε. Επιπλέον, επιτέθηκε σφοδρότατα εναντίον της τρόικας αρνούμενος δια των εκπροσώπων του ακόμη και να επικοινωνήσει μαζί της.
    Ενώ όμως ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας δια του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του επιδεικνύει τον γνήσιο πατριωτισμό του επιτιθέμενος εναντίον των μνημονίων και της τρόικας, ουδέποτε εξέδωσε έστω και μία ανακοίνωση εναντίον του πολιτικού συστήματος ,το οποίο οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και την κατέστησε έρμαιο στα χέρια των δανειστών της. Επίσης, ουδένα συνδικαλιστικό αγώνα διεξήγαγε για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την απεμπλοκή της από την εκτελεστική εξουσία και την κάθαρσή της από τα παραδικαστικά κυκλώματα που την λυμαίνονται σε βάρος των πολιτών αλλά και σε βάρος των ίδιων των δικηγόρων - μελών του δικηγορικού συλλόγου, οι οποίοι ασκούν το λειτουργημά τους τίμια χωρίς να συμμετέχουν στα αίσχη.
   Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (όπως και οι λοιποί δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας) δεν πρότεινε ποτέ τίποτε για τα ανωτέρω, ούτε βεβαίως για την ριζική θεσμική - συνταγματική αλλαγή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Φαίνεται άλλωστε ότι όλα αυτά δεν τον "αγγίζουν "εάν κρίνει κανείς από την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου ΔΣΑ κ. Αδαμόπουλου , ο οποίος κατηγόρησε την τρόικα ότι εκβιάζει την Ελλάδα εκμεταλλευόμενη της "δανειακές δυσχέρειες" της χώρας, λες και πρόκειται για κάτι προσωρινό ή συγκυριακό και όχι για χρεοκοπία της Ελλάδας και του πολιτικού της συστήματος. Αντιδρά σε οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικού πλαισίου χωρίς να προτείνει τίποτε, ούτε για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, ούτε για τα ζητήματα του δικηγορικού κλάδου.
    Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας και ο πρόεδρός του, φίλος και συμπατριώτης εάν δεν κάνω λάθος του Αντώνη Σαμαρά, συμπεριφέρεται, τηρουμένων των αναλογιών, όπως οι ταξιτζήδες και ο άλλος φίλος του Αντώνη Σαμαρά κ. Λυμπερόπουλος, ή όπως οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και ο εκπρόσωπός τους κ. Φωτόπουλος. Αλλά οι δικηγόροι δεν ασκούν απλώς ένα επάγγελμα  Ασκούν λειτούργημα και ως εκ τούτου έχουν άλλες ευθύνες και άλλα καθήκοντα έναντι της κοινωνίας.
   Από χθες οι δικηγόροι των Αθηνών βρίσκονται σε αποχή διαρκείας θυσιαζόμενοι στον βωμό μικροπολιτικών επιδιώξεων. 
      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023