ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΡΡΕΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ!

   Όπως προκύπτει από έκθεση της Τρόικα προς τον υπηρεσιακό υπουργό οικονομικών Γιώργο Ζανιά, στοιχεία της οποίας δημοσιεύθηκαν στον τύπο (βλ. εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 24-6-2012), ενώ η χώρα είχε χρεοκοπήσει, το πολιτικό σύστημα συνέχιζε το προσφιλές σπορ των διορισμών εξαπατώντας και τους πολίτες και τους δανειστές.
  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην έκθεση, την περασμένη διετία προσελήφθησαν περίπου 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι με αποτέλεσμα, το έτος 2010, παρά τις 53.336 συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός τους να παραμείνει σχεδόν ο ίδιος, ενώ το 2011, όταν συνταξιοδοτήθηκαν 40.025, αντί να μειωθεί κατά 32.000 σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο μνημόνιο αναλογία 1 πρόσληψης ανά 5 συνταξιοδοτήσεις, να μειωθεί κατά 24.266 υπαλλήλους. Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ η Τρόικα υπολόγιζε ότι από το πρόγραμμα Καλλικράτης για τις συνενώσεις των Δήμων το κράτος θα εξοικονομούσε 1,5 δις ευρώ μέχρι το 2013, το 2011 ο εκσυγχρονιστής υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης  προώθησε 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ. Ανάλογα εξάλλου εμφανίζονται και τα πεπραγμένα και άλλων μεταρρυθμιστών υπουργών όπως του κ. Χρυσοχοίδη, του κ. Γερουλάνου και του κ. Λοβέρδου.
    Το πολιτικό σύστημα εξαπατά και τους πολίτες και τους δανειστές. Εξαπατά τους πολίτες διότι τους ζητάει θυσίες και τους επιβάλλει βαρύτατους φόρους, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να διορίζει ημέτερους , να αυξάνει τους μισθούς των συμβούλων των υπουργών και να ζει από την διαπλοκή και την διαφθορά που αφήνει ανέγγιχτη. Προτιμά να οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση παρά να αγγίξει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε. Επίσης εξαπατά και τους δανειστές, διότι ουδέποτε τήρησε τις προβλέψεις του μνημονίου περί διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προτιμώντας να λαμβάνει τα λεγόμενα "ισοδύναμα μέτρα" δηλαδή τα χαράτσια και τις οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι δανειστές αποδέχθηκαν τα παραπάνω νομίζοντας ότι η υποχρέωση λήψης ισοδύναμων μέτρων και οι λαϊκές αντιδράσεις θα λειτουργούσαν ως μοχλός πίεσης προς τα πολιτικό σύστημα να προβεί στις μεταρρυθμίσεις. Αλλά μάλλον διαψεύσθηκαν διότι το πολιτικό σύστημα έστρεψε τις αντιδράσεις εναντίον των μνημονίων και των δανειστών. 
   Η ευθύνη για τους διορισμούς υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ η χώρα καταρρέει δημοσιονομικά και οι πολίτες πλήττονται από μνημόνια, χαράτσια και εξαθλίωση δεν είναι μόνο πολιτική. Σύμφωνα με το άρ. 390 του Ποινικού Κώδικα περί απιστίας, " όποιος με γνώση ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση (ολική ή μερική ή μόνο για ορισμένη πράξη) , τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Εάν η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών."
     Εκείνοι που έβλαψαν την κρατική περιουσία με παράνομους ή περιτούς διορισμούς υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έγιναν εν κρυπτώ και ενώ υπέγραφαν μνημόνια περί αυστηρής περιστολής των προσλήψεων, οφείλουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για το αδίκημα της απιστίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023