ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφ. Σχολής του Α.Π.Θ. η εκδήλωση με θέμα Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία μας σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Δελιβάνη».
   Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και ομιλητές οι Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, καθηγ. Jean-Eric Gicquel, Γιώργος Κόκκας, Χρήστος Λυντέρης, καθηγ. Κώστας Χρυσόγονος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γάλλος Γεν. Πρόξενος Christophe Le Rigoleur. Η ανοικτή αυτή πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ήταν ανάλογης σπουδαιότητας με την επιτυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσε η «Π» στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου με τίτλο ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ!
     Ο Γάλλος συνταγματολόγος ανέλυσε τη γαλλική εμπειρία θέσπισης και αναθεώρησης Συντάγματος και ξεκαθάρισε ότι ένα Σύνταγμα πρέπει να περιέχει τη θέληση του λαού. Οι υπόλοιποι ομολητές συμφώνησαν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως πολιτικό και μάλιστα πολιτικού συστήματος που πρέπει να αλλάξει ριζικά. Συγκεριμένα: Ο καθηγητής Χρυσόγονος πρότεινε 12 σημεία ριζικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Ο κ. Χρ. Λυντέρης ανέλυσε τις θέσεις της «Π» για τους αναγκαίους άξονες ριζικής συνταγμ. ΑΛΛΑΓΗΣ και για την ακολουθούμενη διαδικασία με τη συμμετοχή των πολιτών για ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι από τους πολιτικούς. Ο κ. Γ. Κόκκας ανέπτυξε τα ζητήματ των θεσμών άμεσης δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η κυρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη έκανε την τελική ανασκόπηση για το απαραίτητο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα συνδράμει αποφασιστικά και στην επίλυση των ζοφερών οικονομικών μας προβλημάτων.
    Εκ μέρους της ομάδας Θεσσαλονίκης της «Π» απηύθυνε στην αρχή χαιρετισμό ο Γ. Διάφας. Με αφετηρία την πρώτη αυτή εκδήλωση της «Π» στην πόλη, η Ομάδα θα διευρύνει τις δραστηριότητές της για την ενεργοποίηση των μελών της και τη διάδοση των θέσεών μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023