ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

  Την ώρα που οι πολίτες παρακολουθούν αηδιασμένοι τις δικαστικές εξελίξεις για την αποκάλυψη  σκανδάλων διαφθοράς και καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος από την ελίτ του πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία, κάποιοι άλλοι φαίνεται ότι έχουν τις δικές τους ανησυχίες.    
  Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου με τίτλο "ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ" και μικρότερο τίτλο "Ευρωεκλογές σε δικαστικό ναρκοπέδιο" αναφέρονται τα εξής: " Ως "εκρηκτική ύλη" - με κίνδυνο προεκλογικής  ανάφλεξης- αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα υποθέσεις διαφθοράς που διερευνά η δικαιοσύνη τόσο την περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όσο και στα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι υποθέσεις αυτές ικανοποιούν την απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση, αλλά ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από την εθνική προτεραιότητα εξόδου από την κρίση." 
   Εξάλλου, στο κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κυριακής με τίτλο " Αυστηρή τιμωρία χωρίς ακρότητες" αναγράφονται τα εξής: " Οι Έλληνες πολίτες θέλουν όσο τίποτε άλλο να νιώσουν επιτέλους ότι στη χώρα οι πάντες είναι ίσοι έναντι του νόμου και πως δεν υπάρχει ανοχή στο κρίσιμο ζήτημα της διαφθοράς. Είναι σαφές πως η χώρα γυρνάει σελίδα και ότι από δω και πέρα όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα δεν θα τολμούν να σκεφτούν καν τις προκλητικές παρανομίες του παρελθόντος. Υπάρχει βεβαίως και ένας ορατός κίνδυνος. Επειδή είμαστε χώρα της υπερβολής θα πρέπει να αποφύγουμε να φτάσουμε και στο άλλο άκρο στο σημείο δηλαδή που κανείς δεν θα υπογράφει τίποτε και κάθε απόφαση θα θεωρείται εξ ορισμού ύποπτη. Το κράτος και οι τράπεζες δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν. Ειδικά σήμερα. Παραδειγματική τιμωρία συνεπώς των αποδεδειγμένα διεφθαρμένων, όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, χωρίς όμως ακρότητες και υπερβολές, οι οποίες θα βάλουν ουσιαστικά λουκέτο στη χώρα. "
  Μέχρι στιγμής, παρά την χρεοκοπία, το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί έχει καταφέρει, και οι δανειστές να είναι ευχαριστημένοι και ο λαός να υπομένει καρτερικά την εξαθλίωσή του και το ίδιο να διατηρεί τα προνόμιά του στην νομή της εξουσίας χωρίς καμία σοβαρή θεσμική αλλαγή ή παραχώρηση. Η ιδέα είναι φοβερή: "Καταληστέψαμε την χώρα, την οδηγήσαμε στην χρεοκοπία και ώρα αναγκάζουμε τους πολίτες να πληρώσουν ενώ εμείς παραμένουμε στην εξουσία!" Από την πλευρά του Τύπου, οι εφημερίδες τα ΝΕΑ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκφράζουν γνησιότερα από κάθε άλλον, ακριβώς αυτό: Απαρέγκλιτη τήρηση του μνημονίου με ταυτόχρονη διατήρηση του ισχύοντος πολιτικού συστήματος.  Το κοινό τους μήνυμα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σαφές για όλους εκείνους που χρειάζεται να το λάβουν.    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023