ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Σύμφωνα με το άρ.51 παρ.2 του Συντάγματος, "οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος". Αλλά, όπως γνωρίζει κάθε εχέφρων άνθρωπος, εάν ο αντιπρόσωπος είναι ανεξέλεγκτος κατά την άσκηση της εξουσίας του και δεν λογοδοτεί για αυτήν,  τότε τείνει να καταχράται της εντολής που έλαβε και, αντί των συμφερόντων του εντολέα, εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.
  Η Βουλή έχει πάψει προ πολλού να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του έθνους και έχει αδίστακτα μετατραπεί σε βουλή της συγκάλυψης και της συναλλαγής.
   Στο διάστημα των τελευταίων μηνών και ενώ, με το πρόσχημα την σωτηρίας της χώρας από την χρεοκοπία έχει προβεί σε απίστευτη φοροεπιδρομή εναντίον της κοινωνίας, την ίδια στιγμή με άθλιες μεθοδεύσεις κατοχύρωσε νομοθετικά το ακατάσχετο του 40% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και κατέστησε επιεικέστερη την νομοθεσία για ψευδείς δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Επιπλέον, με τροπολογίες οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, εισήχθησαν σκοπίμως σε άσχετα νομοσχέδια για να μην γίνουν αντιληπτές από την κοινή γνώμη, η βουλή δεν δίστασε να προβεί σε συγκάλυψη και νομιμοποίηση δεκάδων περιπτώσεων λεηλασίας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. 
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα συγκάλυψης αποτέλεσε ο πρόσφατος νόμος 4301/2014, όπου, σε ένα νομοθέτημα το οποίο αφορά την οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, εισήχθη δολίως στο άρ. 45 άσχετη διάταξη υπό τον τίτλο "Νομιμοποίηση δαπανών- άρση καταλογισμών του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία "Κεντρική Οργανωτική και Εκτελεστική Επιτροπή για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού "ΑθΗΝΑ 1997", προκειμένου τα μέλη της εν λόγω επιτροπής (προερχόμενα απ' όλο το πολιτικό σύστημα με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τους Γιάννη Σγουρό, Δημήτρη Αβραμόπουλο,Ανδρέα Φούρα , Γιάννη Δημαρά και άλλους) να αποφύγουν τις ευθύνες και τον καταλογισμό για την λεηλασία και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που διεπράχθη κατά την διοργάνωση των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου το 1997 όπου αποδείχθηκε υπέρβαση του Προϋπολογισμού κατά 19 δις δραχμές.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα συναλλαγής θα αποτελέσει η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου 49 βουλευτές (24 ανεξάρτητοι, 10 της ΔΗΜΑΡ και 12 των ΑΝΕΛ) οι οποίοι γνωρίζοντας ότι εάν γίνουν εκλογές δεν έχουν πιθανότατα στον ....ήλιο μοίρα, διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό τους παρόν και μέλλον. Βάση διαπραγμάτευσης αποτελεί ότι εάν γίνουν εκλογές τώρα και όχι στο τέλος της τετραετίας κάθε ένας εξ αυτών θα απωλέσει εισοδήματα περίπου 200.000 ευρώ συν προνόμια κάθε είδους και μερίδιο στην εξουσία. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν με κάθε τρόπο να τους πείσουν.
  Κίνητρο όλων είναι το συμφέρον. Αλλά όχι το συμφέρον της κοινωνίας. Το συμφέρον το δικό τους.    
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023