Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΠΩΝ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 Υπάρχει η χώρα των Κυκλώπων. Σε αυτήν οι Κύκλωπες έχουν ένα στρογγυλό μάτι στο κούτελο. Ζουν σε σπηλιές, δεν διστάζουν να καταβροχθίζουν ανθρώπους και να πετούν βράχια ο ένας στον άλλο. Οι Κύκλωπες δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα, παρά μόνο να εκλέγουν την κυβέρνησή τους. Εάν η κυβέρνηση των Κυκλώπων θεσπίσει κάποιον νόμο,  όσοι δεν συμφωνούν, βγαίνουν στους δρόμους, κάνουν μπλόκα, κάνουν πορείες, καίνε , καταστρέφουν , καταλαμβάνουν κτίρια, συμπλέκονται με τα ΜΑΤ και τρώνε ξύλο και χημικά. Ο πιο δυνατός κερδίζει.
 Υπάρχει και η χώρα των πολιτών. Σε αυτήν, όσοι δεν συμφωνούν με την ψήφιση κάποιου νόμου μαζεύουν υπογραφές. Εάν καταφέρουν να μαζέψουν 50.000 υπογραφές, η τύχη του νόμου κρίνεται με δημοψήφισμα. Εάν δεν μαζέψουν τις απαιτούμενες υπογραφές, ούτε καταλαμβάνουν, ούτε καίνε, ούτε πλακώνονται στο ξύλο. Απλά , ο νόμος ισχύει. 
  Τελευταίο δημοψήφισμα που προκηρύχθηκε στην Ελβετία με την συλλογή 50.000 υπογραφών αφορά την κατάργηση του νόμου που προβλέπει δυνατότητα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ακόμη και χωρίς την έγκριση της δικαστικής εξουσίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023