Χρήστος Λυντέρης- Ομιλία 19/01/2019 Παλαιά Βουλή


 Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, οι ομάδες - κινήσεις πολιτών "Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή", "Δημοκρατία και Δημοψήφισμα" και "Δημοκρατική Πολιτεία" διοργάνωσαν στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής εκδήλωση με θέμα: "ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ".
 Ομιλητές ήταν ο Χρήστος Λυντέρης, ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, η Νατάσσα Καραμπάτσου και ο Πέτρος Χασάπης, ενώ την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Βασίλης Ξυδιάς.
  Οι ομάδες πολιτών που διοργάνωσαν την εκδήλωση εξέδωσαν δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν ότι, όπως ήδη αποδεικνύεται και εμπράκτως, η διαδικασία αναθεώρησης του άρ. 110  που αφήνει την αποκλειστική αρμοδιότητα αναθεώρησης του Συντάγματος στην Βουλή και αποκλείει τους πολίτες, είναι μία διαδικασία σκοπιμοτήτων, κατά την οποία τα πολιτικά κόμματα της Βουλής κινούνται αποκλειστικά με γνώμονα τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για την βούληση της πλειοψηφίας και το καλό της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι μόνο η δεσμευτική συμμετοχή των πολιτών μέσω δημοψηφίσματος θα αποτελούσε εγγύηση ότι η αλλαγές στο Σύνταγμα θα αφορούν το συμφέρον όλων και όχι των ολίγων. Υπό αυτές τις συνθήκες οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν ότι εάν  τα πολιτικά κόμματα δεν είναι αντάξια της ιστορικής στιγμής και δεν είναι εις θέση να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις ριζικής αλλαγής του πολιτικού συστήματος, έχουν μία λύση: Να αναθεωρήσουν μόνο το άρ. 110 ώστε να προβλεφθεί διαδικασία αναθεώρησης, είτε με λαϊκή πρωτοβουλία 200.000 υπογραφών, είτε με πρωτοβουλία της βουλής και υποχρεωτική επικύρωση με  δημοψήφισμα και, κατόπιν, να  ξεκινήσει αμέσως και χωρίς καμία απαγόρευση η πραγματική διαδικασία συνταγματικής αλλαγής.

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη η ομιλια σου.-Ομως η αδιαφορια σας φιλε χρηστο για την καθημερινοτητα των υπολοιπων ενδιαφερομενων για τα κοινα και ειδικα το συνταγμα , σας καθιστα μια δημοκρατικη παρεα Αστων, και αδυναμους εναντι των εχοντων την εξουσια κοινοβουλευτικων . ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΛΙΓΟΙ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ. Σας καλεσαμε επανειλημενως και σας θεσαμε υπ' οψιν σας την αναγκη ν' αφουγραστειτε τις πολιτικοποιημενες κοινωνικες ομαδες και τα σκεπτικα τους κι αδιαφορησατε. θα επαναλαβω την προσκληση με αυτο το σχολιο μηπως και ο καιρος εχει βοηθησει. μετα συμπαθειας .Γιαννης Γεωργακοπουλος της κοινωνικοπολιτικης ομαδας ΑΛΛΑΖΩ. τηλ. 6907204828.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023