BLIAR!

     Στις 29 Ιανουαρίου 2010 ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ κατέθεσε ενώπιον ανεξάρτητης πενταμελούς επιτροπής, η οποία συστήθηκε τον Ιούνιο 2009 από τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας με την συναίνεση της Βουλής των Κοινοτήτων, για της συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ.
       Ο Τόνυ Μπλερ κατηγορείται ότι παραπλάνησε τον βρετανικό λαό παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για δήθεν ύπαρξη στο Ιρακ όπλων μαζικής καταστροφής. Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής , εντός της αιθούσης παρευρίσκονταν συγγενείς των 179 νεκρών Βρετανών στρατιωτών που πολέμησαν στο Ιράκ . Έξω από την αίθουσα περίμενε πλήθος κόσμου με αφίσες που περιείχαν το λογοπαίγνιο "Bliar", το οποίο αποτελεί σύνθεση των λέξεων Blair  και liar (ψεύτης). O Μπλερ απέφυγε να συναντήσει τους διαδηλωτές εισερχόμενος στην αίθουσα από την πίσω πόρτα. Δεν μπορούσε όμως να αποφύγει και την εξονυχιστική ανάκριση της επιτροπής.
      Όσον αφορά τον Μπλερ, αναμένουμε τα πορίσματα! Ταυτόχρονα όμως με πικρία αναρωτάται  κάθε Έλληνας πολίτης πότε επιτέλους θα λογοδοτήσουν οι Έλληνες πολιτικοί για εγκλήματα ή παρανομίες που διεπράχθησαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο φάκελος της Κύπρου δεν άνοιξε ποτέ. Θα έπρεπε όμως και οι συγγενείς των στρατιωτών που χάθηκαν άδικα στην Κύπρο, όπως  οι συγγενείς των Βρετανών που χάθηκαν στο Ιρακ, να λάβουν την απολογία εκείνων που εμπλέκονται στην τραγωδία. Ομοίως δεν φθάνει ενώπιον της δικαιοσύνης κανένα σκάνδαλο και, βεβαίως, ουδείς τιμωρείται.  Οι Bliars δεν τιμωρούνται στην χώρα μας και η Ελλάδα είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, χωρίς ποτέ κανείς να έχει καταδικασθεί για διαφθορά! Δυστυχώς απουσιάζουν πλήρως οι ισχυροί δημοκρατικοί θεσμοί που θα ενίσχυαν την διαφάνεια. : Η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, αφού η ηγεσία της εκλέγεται από την Κυβέρνηση. Η βουλή περισσότερο επικυρώνει με απόλυτη πειθαρχία τα νομοσχέδια που της στέλνουν οι Υπουργοί, παρά νομοθετεί. Έχει θεσμοθετηθεί ένα καθεστώς ανισότητας, όπου οι βουλευτές και οι Υουργοί και Πρωθυπουργοί εξασφάλισαν την ατιμωρησία τους με την βουλευτική ασυλία και τον διαβόητο νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Σε αντίθεση με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες , στην Ελλάδα ουδέποτε διενεργούνται δημοψηφίσματα. Ο πολίτης περιφρονείται πλήρως και ουδέποτε ερωτάται η άποψή του. Ακόμη και στις εκλογές επιχειρείται η υφαρπαγή της ψήφου του και ο εγκλωβισμός του στα συγκεκριμένα μεγάλα κόμματα. Η ίδρυση νέου κόμματος και η συμμετοχή σε εκλογές μοιάζει με διάβαση του Ατλαντικού ωκεανού με σχεδία δεδομένου ότι απαιτούνται τεράστια χρηματικά ποσά μόνο για την συμμετοχή στις εκλογές, την στιγμή που δεν εξασφαλίζεται ούτε  η ελάχιστη προβολή των απόψεων, ούτε η ισότητα μεταξύ των συμμετεχόντων σε εκλογές.Ο νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων δεν εξασφαλίζει κατά κανένα τρόπο την διαφάνεια στην διακίνηση του πολιτικού χρήματος. 
        Η Ελλάδα είναι ένα τριτοκοσμικό κράτος, το οποίο βρίσκεται γεωγραφικά μόνο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Απαιτούνται νέοι ισχυροί δημοκρατικοί θεσμοί και είναι ανάγκη κάθε πολίτης να αγωνισθεί για την εγκαθίδρυσή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023