ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ

    Ο Αλέξης Τσίπρας, κινούμενος στο πρότυπο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, δεν φαίνεται να συμπαθεί πολύ την Ευρώπη και τους θεσμούς της, ούτε βεβαίως τις ΗΠΑ. Έτσι, εφέτος τα Χριστούγεννα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ταξίδι προς την Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα προς την Βραζιλία και την Αργεντινή, προκειμένου να διδαχθεί (και εν συνεχεία να φωτίσει και εμάς) σχετικά με τον μαγικό τρόπο δια του οποίου οι εν λόγω χώρες αντιμετώπισαν την οικονομική κρίση.
  Ο Αλέξης είναι προφανώς θαυμαστής του Τσε Γκεβάρα. Αλλά δεν είναι όλοι οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής αριστεροί. Στην Βραζιλία, τον προέτρεψαν να στραφεί σε επενδύσεις, εμπόριο και ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας, κάτι στον οποίο προκαλεί σχεδόν αλλεργία. Ακόμη χειρότερα, στην Αργεντινή, την οποία ο Πρόεδρος θαύμαζε για τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση, αποδείχθηκε ότι η κρίση δεν έφυγε, η χώρα παραμένει στο χείλος νέας χρεοκοπίας και, ακριβώς τις ημέρες της επίσκεψης , εμείς από την Ελλάδα παρακολουθούσαμε σκηνές λεηλασίας σε σούπερ μάρκετ , ανάλογες με εκείνες που είχαν συμβεί στο παρελθόν.
   Ο κ. Τσίπρας κατάλαβε ότι διέπραξε μεγάλη γκάφα και προσπάθησε να περισώσει τα πράγματα ανασκευάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του περί παραδείγματος εκ της Αργεντινής και δηλώνοντας περίπου ότι οι εν λόγω χώρες αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Κατόπιν μας ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.
  Νομίζω ότι διάλεξε λάθος εποχή για το συγκεκριμένο ταξίδι. Θα ήταν καλύτερα να το είχε προγραμματίσει την εποχή του καρναβαλιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023