Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ

   Σύμφωνα με το άρ. 16 παρ.5 του Συντάγματος "η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση".
    Ωστόσο, μολονότι το Σύνταγμα, κατά την προσφιλή του διατύπωση διακηρύσσει με μεγάλα λόγια την πλήρη αυτοδιοίκηση των Α.Ε.Ι., στην πραγματικότητα το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης παρέδωσε τα πανεπιστήμια της χώρας στα κόμματα και στους τραμπούκους τους.
     Το πανεπιστήμιο παραδόθηκε σε κομματική κατοχή με διοικήσεις ελεγχόμενες ή υποταγμένες στην κομματική συμμορία. Υπέροχα δημόσια κτίρια , όπως το Χημείο, η Νομική Αθηνών, η ΑΣΟΕΕ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ή ακόμη και το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταλαμβάνονται, βεβηλώνονται και καταστρέφονται και ουδείς ενοχλείται ή αντιδρά. Κατά καιρούς πληροφορούμαστε ότι αίθουσες διδασκαλίας χρησιμοποιούνται ως αποθήκες προκηρύξεων, όπλων και εκρηκτικών υλών και ότι φοιτητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού που αντιτίθενται στην αθλιότητα γίνονται θύματα επιθέσεων και ύβρεων. Το πανεπιστημιακό άσυλο, από χώρος πλήρους πνευματικής ελευθερίας κατάντησε τόπος ελεύθερης διάπραξης κάθε είδους εγκλημάτων .
     Θλίβομαι και θρηνώ για την παράδοση του Πανεπιστημίου στους κομματικούς τραμπούκους και τους εγκληματίες. Τιμώ τον αγώνα του νέου Πρύτανη κ. Φορτσάκη να επικρατήσει ο νόμος και η τάξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023