ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

   Το έκτρωμα της μεταπολίτευσης βάσισε την ύπαρξή του στο ρουσφέτι, στον εκμαυλισμό, στην συναλλαγή, στην διαπλοκή και στην διαφθορά. Απότοκοι αυτών , οι κομματικοί στρατοί ευνοημένων, οι διορισμοί ημετέρων, η αργομισθίες, οι μίζες, οι απευθείας αναθέσεις και  υπερκοστολογήσεις προμηθειών και δημοσίων έργων. Αποτέλεσμα όλων η κατασπατάληση και η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος, ο υπέρογκος δανεισμός, η χρεωκοπία και το μνημόνιο.
   Μετά το μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ , οι δύο συνέταιροι της μεταπολίτευσης, κατέρρευσαν. Ωστόσο, το ελεεινό  κράτος που δημιούργησαν βρήκε νέους υποστηρικτές που αγωνίζονται για την επιβίωσή του.
   Ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο αριστερός νέος Πρωθυπουργός, αντί να ξεκαθαρίσει ότι προτίθεται να ξηλώσει το άθλιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, έσπευσε να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του είναι "κάθε γράμμα από το Σύνταγμα αυτής τη χώρας", δηλαδή από το Σύνταγμα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα κόμματά τους θέσπισαν ερήμην και σε βάρος του λαού προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία. Κατόπιν, για να αποδείξει ότι εννοούσε αυτό που είπε, επέβαλε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, άνθρωπο του Καραμανλή, υπεύθυνο για την καταστροφή της Αθήνας από τους κουκουλοφόρους το 2008, τον διορισμό 800.000 συμβασιούχων στο δημόσιο και την δικαιολογηση του πρόωρου κλεισίματος της βουλής που είχε ως αποτέλεσμα την παραγραφή ευθυνών υπουργών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
    Η αρχή είχε και την ανάλογη συνέχεια: Τα πρώτα νομοσχέδια που κατατέθηκαν αφορούσαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την επαναπρόσληψη των ελάχιστων απολυμένων του δημοσίου που είχαν απολύσει οι προηγούμενοι, την επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου λειτουργίας για τα πανεπιστήμια (κομματικό κράτος, "αιώνιοι φοιτητές" κλπ), την κατάργηση της αξιολόγησης, την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, την νέα καταστροφή της Αθήνας και των μνημείων της από τους  κουκουλοφόρους. Την ίδια στιγμή , ο δήμαρχος Χαλανδρίου , ο οποίος πρόσκειται στην νέα κυβέρνηση αφού αρνήθηκε να καταθέσει ποιοι υπάλληλοι του δήμου εργάζονται με πλαστά πτυχία και δικαιολογητικά, τώρα φροντίζει σαν καλός πατέρας να τους δώσει ακόμη και το.... γαλατάκι τους δαπανώντας κονδύλιο 106.000 ευρώ για την παροχή γάλακτος στους 400 εργαζομένους του δήμου. 
   Η νέα κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για μεταρρυθμίσεις, ούτε για ριζικές θεσμικές αλλαγές. Εξελίσσεται ως ο πιο πιστός υποστηρικτής του εκτρώματος που δημιούργησε το καθεστώς της μεταπολίτευσης για να διαιωνίζει την εξουσία του σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας.
    Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν οι κοινωνία έχει πλέον άλλες εφεδρείες ικανές να αποτελέσουν την κρίσιμη διακριτή μάζα πολιτών  η οποία  θα οραματιστεί και θα επιβάλει την αναγέννηση της χώρας διαλύοντας τα εκτρώματα.   
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023