Ο ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ

 Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ως γνωστόν "ψοφάει" για συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις. Αλλά όποιος μιλάει εκτίθεται. Σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του και συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο The New York Times Magazine - το περιοδικό των New York Times,  ο υπερφίαλος υπουργός φέρεται να προέβη στην απίθανη αποκάλυψη ότι έχει ηχογραφήσει την εκρηκτική συνεδρίαση του Eurogroup της Ρίγας !  
     Εάν πράγματι προέβη σε αυτή την πράξη, τότε ο Υπουργός Οικονομικών έχει διαπράξει το ποινικό αδίκημα της παρ. 2 εδ. β΄ του άρ. 370 Α του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών εκείνος που αποτυπώνει "σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς την ρητή συναίνεση του τελευταίου." 
    Σύμφωνα με το άρ. 6 του Ποινικού Κώδικα "εγκλήματα ημεδαπών στην αλλοδαπή" , "οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και για πράξη που χαρακτηρίζεται από αυτούς ως κακούργημα ή πλημμέλημα και που τελέστηκε στην αλλοδαπή από ημεδαπό , αν η πράξη αυτή είναι αξιόποινη και κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκε  ή αν διαπράχθηκε σε πολιτειακά ασύντακτη χώρα." 
    Ο αστοιχείωτος υπουργός οικονομικών φέρεται να ομολογεί ότι διέπραξε το κακούργημα του άρ.370Α ΠΚ. Δεν τον θεωρώ τόσο επιμελή ώστε να προέβη σε αυτή την ομολογία έχοντας προηγουμένως ερευνήσει εάν η πράξη αυτή θεωρείται ή όχι αξιόποινη στην Λετονία. Μάλλον δεν του πέρασε καν από το μυαλό ούτε ότι μία τέτοια πράξη τιμωρείται σύμφωνα με τους ελληνικούς ποινικούς νόμους. 
    Ευτυχώς γι' αυτόν υπάρχει η προβλεπόμενη στο Σύνταγμα ασυλία των υπουργών και έτσι δεν θα βρεθεί κανένας εισαγγελέας στην δύσκολη θέση να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023