ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΞΑΝΑ !

    Το κόμμα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ" δημιουργήθηκε μέσω του διαδικτύου από τον ιδρυτή και μετέπειτα πρόεδρο του κόμματος Θάνο Τζήμερο.
   Περί τα τέλη του 2011 το υπό ίδρυση τότε ανωτέρω κόμμα ήρθε σε επαφή με το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, οι οποίοι αναζητούσαν δυνατότητες συνεργασίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών. 
   Το Πολιτικό Συμβούλιο των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ έλαβε απόφαση να εξουσιοδοτήσει το προεδρείο  του ώστε να συνεχίσει τις επαφές με σκοπό την συνεργασία των δύο κομμάτων υπό τον όρο ότι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θα  προσχωρούσαν στην συνεργασία αυτή συντεταγμένα ως ενιαίο κόμμα και θα διατηρούσαν την  αυτοτέλεια και την αυτονομία τους. Αντ' αυτού όμως σε συγκέντρωση ενώπιον φίλων των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ με ομιλητές τον Πρόεδρο των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ Θεόδωρο Πολυζωίδη και τον Θάνο Τζήμερο, συνεργάτης του Θάνου Τζήμερου με την υποστήριξη μελών των ΔΗΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ διακινούσε αιτήσεις εγγραφής στο υπό ίδρυση κόμμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και ζητούσε από τα μέλη του ΠΣ των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ να τα υπογράψουν.
    Τον Φεβρουάριο 2012, το προεδρείο των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου πρότεινε την ένταξη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ στο υπό ίδρυση κόμμα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! "  
    Εγώ υποστήριξα την άποψη (δεν ήμουν ο μόνος) ότι η συνεργασία με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ έπρεπε να λάβει την μορφή, είτε μόνιμου συνασπισμού κομμάτων τύπου ΣΥΡΙΖΑ , είτε εκλογικού συνασπισμού, αλλά όχι την μορφή προσχώρησης, η οποία ισοδυναμεί με αφομοίωση. Το Προεδρείο διαβεβαίωσε ότι σε συννενόηση με τον Θάνο Τζήμερο υπήρχε πρόβλεψη στο σχέδιο καταστατικού του υπό ίδρυση κόμματος ότι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θα αποτελούσαν ιδρυτική συνιστώσα του. Η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε τις θέσεις μου και έκανε δεκτή την πρόταση του Προεδρείου και εγώ δήλωσα ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω αλλά θα τους παρακολουθώ από μακριά.
    Σε λίγες ημέρες -περιέργως- το ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ απέρριψε το συγκεκριμένο εδάφιο του καταστατικού που όριζε ότι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αποτελούν συνιστώσα του νέου κόμματος. Ο κ. Τζήμερος δικαιολογήθηκε ότι έτσι είναι η δημοκρατία, αλλά αυτός και το ΠΣ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ συνεχίζουν να θεωρούν τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ιδρυτική συνιστώσα.
    Στις βουλευτικές εκλογές που προηγήθηκαν ο Θάνος Τζήμερος σε καμία δημόσια συνέντευξή του στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι ιδρυτική συνιστώσα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι και το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ. Προτιμούσε να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του κατ' ιδίαν.
   Στις εκλογές η "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ !" έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 2,2%. Σε αυτό συνετέλεσαν και οι 55 (από τους 210) υποψήφιοι των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ. Αλλά κανείς δεν γνώριζε ότι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ συνεργάζονται με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ.
    Μετά τις εκλογές ο κ. Τζήμερος εμφανίσθηκε ως σταρ σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. και όλοι μιλούσαν για το "κόμμα του κ. Τζήμερου". Χθες ανακοίνωσε ότι στις επομενες εκλογές το κόμμα του θα συνεργασθεί με την ΔΡΑΣΗ του κ. Μάνου. Φαίνεται ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, τόσο στην ομάδα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στο facebook, όσο και στα  όργανα του κόμματος. Για τον λόγο αυτόν χθες στενός συνεργάτης του κ.Τζήμερου κατέβασε τους διακόπτες του facebook για όλα τα σχόλια. Έκανε και μία δήλωση: η οποία έχει περίπου ως εξής:  "Όσοι συμφωνούν με τον Θάνο συνεχίζουν. Όσοι δεν συμφωνούν μπορούν να πηγαίνουν!"
    
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023