ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

   'Ένας φίλος μου τηλεφώνησε χθες το βράδυ και μου είπε ότι άνθρωποι κάθε ηλικίας στοιβάζονταν στις ουρές έξω από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ για να παίξουν ένα δελτίο Τζόκερ και να διεκδικήσουν την πιθανότητα να κερδίσουν 18 εκ. ευρώ. Μου ανέφερε ότι ήταν όλοι χαρούμενοι, γελούσαν , αστειεύονταν και προσέμεναν το θαύμα.
   Όταν η ελπίδα της πραγματοποίησης ενός ονείρου ζεσταίνει τις καρδιές τους, οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν πολλά. Απεναντίας, εάν δεν ελπίζουν σε τίποτε, η ζωή καθίσταται ανυπόφορη.
  Χιλιάδες Έλληνες οδηγήθηκαν χθες στις ουρές των πρακτορείων καθοδηγούμενοι μόνο από μία απειροελάχιστη ελπίδα. Ήταν οι ίδιοι που πριν από λίγες ημέρες βρίσκονταν απελισμένοι στις ουρές των τραπεζών για να πληρώσουν τα δυσβάστακτα φορολογικά χρέη και να ταϊσουν με την θυσία τους τον Μινώταυρο της μεταπολίτευσης. Μόνο που χθες περίμεναν με χαμόγελο και πρόθυμα κατέβαλαν το αντίτιμο του λαχείου διότι ήλπιζαν έστω και σε κάτι που ισοδυναμούσε σχεδόν με θαύμα, ενώ στις ουρές για τους φόρους στοιβάζονται με ζωγραφισμένη την απελπισία διότι δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτε.  
   Οι ουρές της ελπίδας και οι ουρές της απόγνωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023