ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα συνδέθηκαν εξ αρχής με σχέση υποταγής, εκμαυλισμού και διαφθοράς.
    Η μεταπολίτευση που ήλθε στην εξουσία μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974, αφού αρχικώς κάλεσε τον λαό να αποφανθεί εάν επιθυμεί βασιλευομένη ή αβασίλευτη "δημοκρατία", στην συνέχεια τον έθεσε στο περιθώριο και δεν προσέφυγε σε αυτόν ποτέ και για τίποτε. Απεναντίας, το πολιτικό σύστημα, μέσω  του Συντάγματος που θέσπισε το ίδιο ερήμην του λαού, επιφύλαξε για τον εαυτό του σκανδαλώδη προνόμια, ιδιαίτερο δικαστικό καθεστώς ποινικής ασυλίας, έλεγχο της δικαστικής εξουσίας, διαπλοκή με τα μ.μ.ε. ,  πολιτική ανισότητα και κομματική μοναρχία  Έτσι, υπέταξε την κοινωνία. Αλλά για να αλλοιώσει πλήρως ακόμη και το μοναδικό πολιτικό δικαίωμα που της είχε παραχωρήσει, το εκλογικό,  φρόντισε για τον εκμαυλισμό και την διαφθορά  της.
   Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διορίσθηκαν στο δημόσιο με αντάλλαγμα την ψήφο αυτών και των οικογενειών τους, ενώ όσοι εντάχθηκαν στα κόμματα της εξουσίας λάμβαναν ως αντάλλαγμα χρυσές δουλειές  με  δημόσιο χρήμα  σε βάρος των υπολοίπων και του δημοσίου συμφέροντος.
  Το πολιτικό σύστημα, για να επιβιώσει, βασίστηκε στον δανεισμό και στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προκειμένου να ταϊζει τον στρατό των ημετέρων και να ζει σε βάρος της κοινωνίας. Αλλά μετά από 35 έτη, το 2009 ,  όταν ήλθε η παγκόσμια οικονομική κρίση, σταμάτησαν να μας δανείζουν, η φούσκα έσπασε και η χώρα χρεοκόπησε.      
     Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας οι υπαίτιοι της καταστροφής, όχι μόνο δεν ζήτησαν συγνώμη από το λαό, αλλά επέμειναν να τον κυβερνούν με συνεχή μνημόνια δανεισμού, τα οποία είχαν ως αντάλλαγμα την οικονομική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να περισωθεί η ελληνική οικονομία.
   Από το 2009 μέχρι σήμερα η κοινωνία, μολονότι βγήκε στους δρόμους,  εξαφάνισε σχεδόν τον έναν πόλο της μεταπολίτευσης και περιόρισε κατά πολύ την εκλογική απήχηση του άλλου πόλου, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, ούτε να αντικαταστήσει τα κόμματα του πολιτικού συστήματος με άλλα, ούτε  να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα. 
    Εάν όμως, έπειτα από μία τέτοια καταστροφή το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να επιβιώνει μεταθέτοντας τα αφόρητα βάρη στις πλάτες του λαού, η κοινωνία έχει ενώπιον της ένα μεγάλο στοίχημα: Ή θα οργανώσει την πολιτική της χειραφέτηση αλλάζοντας το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς μέσα από ένα νέο - αληθινά δημοκρατικό- Σύνταγμα όπου θα ελέγχει η ίδια την πολιτική εξουσία, ή θα είναι άξια της μοίρας της.    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023