"ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

  Πριν την χρεοκοπία, το καθεστώς της μεταπολίτευσης, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, χρησιμοποιούσε κατά κόρον την μέθοδο της συναλλαγής και του εκμαυλισμού των πολιτών με ρουσφέτια και κάθε είδους συμμετοχή σε καταλήστευση του δημοσίου χρήματος.   
  Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο και λογοδοσία, με αντάλλαγμα την ψήφο, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών διορίσθηκαν σε θέσεις αργομισθίας στο δημόσιο, απίστευτα ποσά σπαταλήθηκαν για το φαγοπότι των κομματικών στρατών και χιλιάδες ανίκανοι, με μοναδικό προσόν την κομματική ιδιότητα, πλούτισαν μέσα από χρυσές δουλειές με το δημόσιο στις οποίες είχαν προνομιακή πρόσβαση και μεταχείριση.
  Μετά την χρεοκοπία μπορεί τα περιθώρια να στένεψαν, αλλά το πολιτικό σύστημα ποτέ δεν έπαψε να επιχειρεί το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει καλά:  Πριν από λίγους μήνες ο υπουργός εργασίας υποσχέθηκε ότι με πόρους του ΕΣΠΑ ( οι οποίοι προορίζονται για ανάπτυξη)  θα διορισθούν στο δημόσιο πενήντα χιλιάδες πολίτες για 5 μήνες με μισθό 400 ευρώ.  Σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπόσχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν έχουν να το πληρώσουν.
  Οι χρεοκοπημένοι δήμαρχοι , οι οποίοι αγωνιούν για την επανεκλογή τους δεδομένου ότι επέρχονται δημοτικές εκλογές, έσπευσαν αμέσως να καταρτίσουν λίστες απόρων - ψηφοφόρων, έτοιμων να ανταλλάξουν την ψήφο τους για λίγη ζεστασιά και λίγο φως.     
  Ποιος δεν γνωρίζει το κλασσικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , "το κορίτσι με τα σπίρτα";
  Ποιος δεν ξέρει ότι  όποιος προσπαθεί να ζεσταθεί με σπίρτα μέσα στο κρύο δεν θα αντέξει  και θα πεθάνει;
  Ποιος δεν θα σκεφτόταν να ανταλλάξει την ψήφο του για να έχει ηλεκτρικό ρεύμα η οικογένεια του;
 Στην εποχή της εξαθλίωσης οι πονηροί υπολογίζουν ότι ακόμη και αυτές οι "εξυπηρετήσεις" μπορούν να τους παράσχουν την εξουσία.
 Αρκεί να μην αναλογιστεί ο πολίτης ποιοι τον κατάντησαν έτσι. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023