ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

  
   Εάν λάβουμε υπόψιν τα όσα εμετικά αναφέρει ο πρώην Γραμματέας της Κυβέρνησης Μπαλτάκος στην υποκλαπείσα συνομιλία με τον υπόδικο Βουλευτή Κασιδιάρη, η κυβέρνηση εμφανίζει εικόνα που θυμίζει υπόκοσμο.
  Με μεθοδεύσεις αδίστακτων ανθρώπων και συνομιλίες με χρήση πρωτοφανών εκφράσεων πεζοδρομίου, ο Πρωθυπουργός Σαμαράς και οι υπουργοί Αθανασίου και Δένδιας (αρμόδιοι υποτίθεται για την "δικαιοσύνη" και την "προστασία του πολίτη"), σχεδίασαν και εκτέλεσαν επιχείρηση ποινικής και πολιτικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με σκοπό την υφαρπαγή της εκλογικής δύναμης του κόμματός τους.
   Όλοι μπορούν να αντιληφθούν πλέον σε τι θλιβερό επίπεδο έχει φθάσει ο Πρωθυπουργός και η αυλή του. Αλλά αυτή η αυλή έχει τεράστια θεσμική εξουσία. Εξουσιάζει πλήρως το κόμμα της ΝΔ. Ασκεί πιέσεις και ελέγχει τους κομματικούς βουλευτές, διαγράφοντας με επιδεικτικό τρόπο όποιον τολμάει να έχει αντίθετη άποψη. Επιλέγει κατά το δοκούν την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να μπορεί να διώκει τους εχθρούς και να προστατεύει τους φίλους. Έχει στήσει δομημένες σχέσεις διαπλοκής με μμε για να υποστηρίξει την πρωτοφανή προπαγάνδα και απολαμβάνει σίγουρη κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση.
  Το διάτρητο θεσμικό - συνταγματικό πλαίσιο της χώρας επιτρέπει στην αυλή του κάθε Πρωθυπουργού να ασκεί ανεξέλεγκτη εξουσία, να ελέγχει το κόμμα και την βουλή, να εξαναγκάζει την δικαιοσύνη σε διώξεις πολιτικών αντιπάλων, να διαπλέκεται με την ολιγαρχία και να περιφρονεί τους πολίτες. Με απλά λόγια δεν υπάρχει κανένας θεσμός σε αυτή την χώρα με την εξουσία να ελέγχει τον Πρωθυπουργό που να μην είναι ταυτόχρονα απολύτως ελεγχόμενος από τον ίδιο! Γι' αυτόν τον λόγο, ο διαφαινόμενος κατήφορος της κυβέρνησης σε επίπεδο πολιτικού υπόκοσμου ενέχει ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023