ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΨΕΥΤΗΣ

   Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε φτηνή και ψεύτικη ελπίδα στον ελληνικό λαό. Του υποσχέθηκε ότι θα κουρέψει το χρέος, θα διώξει την τρόικα , θα καταργήσει το μνημόνιο και  θα εφαρμόσει πρόγραμμα παροχών με ξένα λεφτά που δήθεν θα μας τα έδιναν χωρίς καμία επιτήρηση οι εταίροι - δανειστές μας. Το ψέμα του ήταν πολύ χονδροϊδές για να γίνει πιστευτό. Και όμως ο ελληνικός λαός που διψούσε για εύκολη ελπίδα και για θαύματα χωρίς κόπους και  θυσίες το πίστεψε.
    Μετά την σημερινή απόφαση του Eurogroup , αντί για το θαύμα, η αυλαία ανέδειξε την σκληρή πραγματικότητα ενός νέου μνημονίου.
    Το μνημόνιο αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται όσο η χώρα δεν είναι οικονομικά αυτάρκης και όσο δεν θεραπεύουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, οι οποίες δεν πρέπει να αναζητηθούν στους ξένους αλλά σε εμάς και στο πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε την χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. 
    Για το καθεστώς της μεταπολίτευσης που δεν αλλάζει, καθώς και για τον εκμαυλισμό μας με φθηνά ψεύδη είμαστε και εμείς πλέον εξίσου υπεύθυνοι με εκείνους που μας εξαπάτησαν. Και όσο, αντί να μοχθήσουμε για να χτίσουμε την χώρα σε στέρεες βάσεις, θα πέφτουμε θύματα του εμπορίου της εύκολης ελπίδας, τόσο η κατάσταση θα παραμένει η ίδια και χειρότερη.
    " Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε,
       πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε."
    (Διονύσιος Σολωμός, Προς τους Επτανήσιους, σατυρικό επίγραμμα) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Ο ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ

ΕΡΡΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ