ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

  Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, κατά την πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού οι βουλευτές φαίνεται ότι έκαναν λάθος και, αντί να εγκρίνουν κονδύλιο 15 εκ ευρώ για την χρηματοδότηση των κομμάτων, ενέκριναν κονδύλιο 5 εκ. ευρώ.
 Τώρα, λέει ο πρόεδρος της Βουλής , το λάθος διορθώνεται μόνο με αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Αλλιώς τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  (τα οποία χρωστούν περί τα 500 εκ ευρώ) οδηγούνται σε χρεοκοπία. 
  Η χρεοκοπία νομίζω ότι δεν αποτρέπεται ούτως ή άλλως. Γι' αυτό και, προ ημερών, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν ντράπηκε να ισχυριστεί δημοσίως ότι, αφού το χρέος της ΝΔ ύψους 200 εκ. ευρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ είναι απολύτως αδύνατο να αποπληρωθεί ποτέ , ο ίδιος θα εισηγηθεί να θεσπιστεί νόμος περί διαγραφής του.
   Το πολιτικό σύστημα θεωρεί τους πολίτες υποζύγια και ,είτε με κρατική χρηματοδότηση, είτε με διαγραφή των χρεών, ψάχνει να φορτώσει σε αυτούς τα υπέρογκα χρέη που δημιούργησαν τα κόμματα εξαιτίας της διαπλοκής , της διαφθοράς και της κακοδιοίκησής τους.
    Αλλά υπάρχει και ο σωστός δρόμος: Για τα χρέη των κομμάτων να πληρώσουν τα μέλη τους, δεδομένου μάλιστα ότι, όπως ορίζει ο νόμος, τα κόμματα είναι ενώσεις προσώπων.    
    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023