Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ: ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

   Όπως έχει αποδείξει διαχρονικά η κοινοβουλευτική ζωή της χώρας, η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων δεν αποκτάται μόνο μέσω των εκλογών. Πολλές φορές αποκτάται και με μεταγραφή από κόμμα σε κόμμα.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2015 με 145 βουλευτές, αλλά σύντομα ανεξαρτοποιήθηκε ο κ. Παναγούλης. Το κενό αναπλήρωσε  η κ. Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων.
    Η ΝΔ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχε 75 βουλευτές. Έχασε την κ.Παπακώστα, η οποία μετά την διαγραφή της ανεξαρτοποιήθηκε και σήμερα είναι υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά απέκτησε άλλους τέσσερις: Τρεις από το ΠΟΤΑΜΙ (Φωτήλας, Μάρκου, Θεοχάρης) και έναν από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Κατσιαντώνης). Σήμερα έχει 78 βουλευτές.
   Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αρχικώς είχε 18 βουλευτές, αλλά σήμερα έχει 15, διότι ανεξαρτοποιήθηκαν Μπαρμπαρούσης, Μίχος και Κουκούτσης.
   Το ΚΙΝΑΛΛ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι από τους κερδισμένους των μεταγραφών, διότι ξεκίνησε με 17 βουλευτές και τώρα έχει 20 . Προστέθηκαν δύο από το ΠΟΤΑΜΙ (Ιλχάν Αχμέτ και Μπαργιώκας) και ένας από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Καρράς).
     Το ΚΚΕ διατηρεί ανέπαφη την κοινοβουλευτική δύναμη των 15 βουλευτών που κατέκτησε μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
    Το ΠΟΤΑΜΙ  φαίνεται ότι δημιουργήθηκε για να απορροφήσει τους κραδασμούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την χρεοκοπία και την είσοδο στα μνημόνια. Τώρα επιστρέφει τα δανεικά και από τους 11 βουλευτές που είχε τον Σεπτέμβριο 2015 έχει μείνει με 6 , καθώς, όπως προαναφέρθηκε , 3 έφυγαν για την ΝΔ και 2 για το ΚΙΝΑΛΛ.
   Οι ΑΝΕΛ είχαν αρχικώς 10 βουλευτές, αλλά μετά την αλλοπρόσαλλη τακτική του προέδρου τους, σήμερα έχουν απομείνει 7. Ανεξαρτοποιήθηκαν Νικολόπουλος, Λαζαρίδης και Καμμένος.
     Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ βρίσκεται υπό κοινοβουλευτική διάλυση, καθώς από τους 9 βουλευτές που είχε τον Σεπτέμβριο 2015, έχουν φύγει 4 στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (Μεγαλοοικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ, Κατσιαντώνης για ΝΔ, Καρράς για ΚΙΝΑΛΛ και Φωκάς ανεξάρτητος μέχρι σήμερα ). Εάν αποχωρήσει ένας ακόμη δεν θα θεωρείται κοινοβουλευτική ομάδα κατά τον κανονισμό της βουλής.
    Απομένει να δούμε μέχρι τέλους τι θα πράξουν οι 9 ανεξάρτητοι βουλευτές καθώς και οι εναπομείναντες 6 από το ΠΟΤΑΜΙ , 7 από τους ΑΝΕΛ και 5 από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
     Στον αθλητισμό οι μεταγραφές στοχεύουν να ενισχύσουν τις ομάδες στην προσπάθειά τους να διακριθούν. 
    Στην πολιτική συνήθως οι στόχοι των μεταγραφών είναι πιο σκοτεινοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023