To 50% των τέκνων μεταναστών δεν αισθάνονται Έλληνες

     Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η οποία παρουσιάσθηκε στις εκπομπή "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ" της ΕΤ3, το 50% των τέκνων μεταναστών τα οποία είναι γεννημένα στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν αισθάνεται Έλληνας. 
    Μετά την αποκάλυψη των ευρημάτων της παραπάνω έρευνας είναι προφανές ότι δικαιώνεται πλήρως η άποψη ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδώσει ελληνική ιθαγένεια σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ελληνική συνείδηση και, πιθανότατα αδιαφορούν εάν θα υπάρχει στο μέλλον ή όχι το ελληνικό έθνος.
    Οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι άλλωστε είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν σε ποιους και υπό ποιες προϋποθέσεις θα αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια, είναι απολύτως αντίθετοι στο απαράδεκτο, επιπόλαιο και καιροσκοπικό σχέδιο νόμου που παρουσίασε η Κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις τους ανάγκασαν την ΝΔ, η οποία στην αρχή τηρούσε ένοχη σιωπή, να πάρει θέση κατά του νομοσχεδίου. Οι ίδιες αντιδράσεις ανάγκασαν σήμερα και τον Υπουργό Εσωτερικών να επιφέρει βελτιώσεις επί το αυστηρότερο στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
     Η ΝΔ πανηγυρίζει για τις τροποποιήσεις ισχυριζόμενη ότι δήθεν επετεύχθησαν χάρη στη σθεναρή στάση του Προέδρου της. Ο ίδιος όμως, σε συνέντευξή του πριν εκλεγεί ,ετίθετο υπέρ της χορήγησης ιθαγένειας στους μετανάστες. Άλλαξε στάση μόνο όταν διαπίστωσε ότι οι πολίτες δεν αποδέχονται το άθλιο νομοσχέδιο.
    Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του επέφερε αλλαγές προκειμένου να μην εκτεθεί στα μάτια των πολιτών ότι δεν σέβεται ούτε κατ' ελάχιστον την δημόσια διαβούλευση που το ίδιο εισήγαγε.
      Είναι φανερό ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορεί να έχουν θέση σε μία τόσο σοβαρή ιστορία. Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου, την σοβαρή εθνογραφική καταγραφή των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας και εν συνεχεία, την θέσπιση ουσιαστικών και όχι μόνο τυπικών προϋποθέσεων για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε τέκνα μεταναστών.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023