ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

        Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε προεκλογικά ότι, ερχόμενο στην κυβέρνηση, θα αυξήσει τους μισθούς στο όριο του πληθωρισμού και θα διοχετεύσει χρήμα στην αγορά, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη. Οι παραπάνω εξαγγελίες κατάφεραν να πείσουν δίδοντας φρούδες ελπίδες στο 42% του ελληνικού λαού, το οποίο ψήφισε  το ΠΑΣΟΚ και του έδωσε εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.
      Λίγο μετά την ορκομωσία της κυβέρνησης, ο νέος Υπουργός Οικονομικών  ανακοίνωσε ότι το έλλειμα δεν βρίσκεται στο 6% αλλά στο12% και ότι τα στοιχεία που παρουσίαζε η ΝΔ ήταν πλαστά. Παρά ταύτα μετέβη χαμογελαστός  στις Βρυξέλες, πιστεύοντας ότι για μία ακόμη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιορισθεί σε συστάσεις , θα εκφράσει την εμπιστοσύνη της και θα βρεθούν εύκολα περίπου 25 δισ. ευρώ που έλειπαν από τον κύριο Παπακωνσταντίνου για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, οραματιζόμενος την ανάπτυξη της χώρας με δανεικά.
      Ωστόσο, αυτή την φορά οι Ευρωπαίοι  ήταν εξοργισμένοι από τα ψέματα και τις απάτες. Επιτέθηκαν με πρωτοφανή και υβριστικό τρόπο, τόσο στον ίδιο όσο και στην Ελλάδα τονίζοντας ότι από δω και πέρα θα απαιτηθούν μέτρα και όχι λόγια.
      Ο Υπουργός φαίνεται ότι και πάλι δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης, διότι συνέχισε να ομιλεί για τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων δήλωνοντας ότι η Ελλάδα είναι κυριάρχο κράτος και θα πράξει αυτό που η κυβέρνηση νομίζει ορθό χωρίς να υποκύπτει σε πιέσεις.
      Υπάρχει μία έκφραση που λέει ότι μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλούς ανθρώπους για λίγο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να εξαπατάς όλο τον κόσμο για πάντα.
Η κοροϊδία τελείωσε. Αυτοί τους οποίους εξαπατούσαμε, τώρα μας εκβιάζουν και ζητούν συνεχώς περισσότερα προκειμένου να μας δανείσουν. Η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να ξεχάσει πολύ σύντομα όσα προεκλογικά υποσχόταν και πλέον γίνεται λόγος για μειώσεις μισθών και απώλεια δώρων και επιδομάτων. 
      Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες για να τους δηλώσει ότι λόγω των χρεών η Ελλάδα έχει απωλέσει πλέον μέρος της εθνικής της κυριαρχίας
       Νομίζω ότι θα ήταν σωστότερο να πει κανείς ότι πρόκειται για κράτος μειωμένης κυριαρχίας, το οποίο επί πολλά έτη κυβερνήθηκε από ανθρώπους μειωμένων ικανοτήτων και ελλιπούς ηθικού αναστήματος.  Υπάρχει στην ατμόσφαιρα μία αίσθηση οργής για όλους αυτούς (κόμματα και οικογένειες) που διέλυσαν τη χώρα χωρίς να ζητήσουν ποτέ μία συγγνώμη. Από δω και πέρα δεν ζητεί μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τις θυσίες και την άγρια φορολογία για την κάλυψη των χρεών που άλλοι δημιουργησαν, είναι βέβαιο ότι κάθε πολίτης θα δικαιούται να απιαιτήσει το αυτονόητο: την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την οικοδόμηση μίας ισχυρής, σύγχρονης, δημοκρατικής πολιτείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023