Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

        Η Νέα Δημοκρατία νόμισε ότι , επειδή εξέλεξε νέο Πρόεδρο ,θα ξεγελούσε εύκολα τον Ελληνικό λαό, θα εκμεταλλευόταν την κρίση στην οποία περιήλθε η χώρα και θα επανερχόταν στην εξουσία. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν είναι σαν τις ορδές των φωνασκούντων χειροκροτητών της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι φώναζαν ποδοσφαιρικά συνθήματα κατά την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος.  Ο Έλληνας πολίτης είναι πλέον οργισμένος. Δεν ξεγελιέται με την άθλια επανάληψη χιλιοειπωμένων, αόριστων και ατεκμηριώτων προτάσεων που καταθέτουν συνήθως τα κόμματα της αντιπολίτευσης σύμφωνα με τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων τους για δήθεν ανάπτυξη και δήθεν προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, ειδικά μάλιστα όταν οι προτάσεις αυτές αρθρώνονται από τα  ίδια αυτάρεσκα πρόσωπα τα οποία επιμένουν να βρίσκονται εκτός του σφυγμού της ελληνικής κοινωνίας.
      Φυσιολογικό αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τα εκλογικά ποσοστά της να κατρακυλούν στο 23% αντί  να αυξάνονται.
     Τώρα ο Πρόεδρός της ΝΔ, διαπιστώνοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο ανόητος όσο νόμιζαν, κάνει λόγο για αποπομπή εκείνων που με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν  και εξόργισαν τους πολίτες. Δεν το πιστεύει πραγματικά, αλλά υποκρίνεται περιμένοντας να δει από τις δημοσκοπήσεις ,τις οποίες ήδη έχει οργανώσει, εάν τέτοιου είδους αποπομπές θα σταματήσουν την κατρακύλα του κόμματος. Νομίζει ότι διώχνοντας ένα ή δύο μεσαία στελέχη , χωρίς βεβαίως να τολμά να ακουμπήσει την προηγούμενη ηγεσία, θα μπορέσει κάπως να επανακάμψει.   Και πάλι είναι εκτός πνεύματος. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν επιτέλους να ακούσουν αυθεντικό πολιτικό λόγο. Ζητούν μία ειλικρινή συγγνώμη και απαιτούν την τιμωρία των υπευθύνων. Η αμετανόητη Νέα Δημοκρατία, είναι εκτός της ελληνικής κοινωνίας, καταδικασμένη στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Σε λίγο - πιθανότατα - θα την ακολουθήσει στον ίδιο δρόμο και το έτερον ήμισυ της μεταπολίτευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023