"ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ"

         Η Ελλάδα τρικλίζει και καταρρέει, και, γύρω- γύρω, τα όρνια και οι ύαινες παρακολουθούν και ετοιμάζονται να ξεσκίσουν ό,τι θα απομείνει από το άψυχο κουφάρι της.  Την ίδια στιγμή ,εκείνοι  οι οποίοι επί πολλά έτη πλούτιζαν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των συμπολιτών τους, σπεύδουν τώρα να εγκαταλείψουν  το βυθιζόμενο πλοίο και να  εξασφαλίσουν το προϊόν της ληστείας, μεταφέροντας τα παράνομα πλούτη τους στο εξωτερικό. Αυτοί δεν πρόκειται να χάσουν ποτέ: " Εις υγείαν των κορόιδων! "
        Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν κορόιδα. Τα κορόιδα είναι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι,  σήμερα βρίσκονται ίσως σε απόγνωση , αλλά , επί 35 έτη, εύκολα και χωρίς περίσκεψη, χωρίς να αντιλαμβάνονται την πολιτική τους ευθύνη, συντήρησαν το φαύλο πολιτικό σύστημα της μίζας και της διαφθοράς.  Εκείνοι οι οποίοι συνήθως γκρινιάζουν, αλλά , μόλις έρχονται οι εκλογές, σπεύδουν ,όπως τα πρόβατα ,να μπουν στο μαντρί και να ψηφίσουν τα διεφθαρμένα κόμματα της μεταπολίτευσης έναντι πινακίου φακής. Είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για τα σημερινά χάλια. Ωστόσο, για τους επιτήδειους είναι και κορόιδα , διότι ήταν πάντοτε έτοιμοι να νομιμοποιήσουν με την ψήφο και την ανοχή τους την παράνομη διεφθαρμένη εξουσία , αρκεί να ελάμβαναν υποσχέσεις ή, το πολύ πολύ ένα ξεροκόμματο.
      Για ορισμένους, υπάρχουν ίσως και κάποια άλλα κορόιδα. Είναι οι λίγοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν δέχθηκαν "να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές", ούτε να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους ,έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος, το άθλιο καθεστώς της συναλλαγής. Υπάρχουν  άνθρωποι, οι οποίοι ζουν με "το μέτωπο καθαρό " στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, εκφράζουν με ανεξαρτησία την άποψή τους και αρνούνται εκ πεποιθήσεως να συμμετάχουν στην διαφθορά. Τέτοιοι συμπολίτες μας υπήρξαν πολλές φορές τα θύματα της διαφθοράς. Εμποδίστηκαν με κάθε τρόπο, σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Παρ' ότι είχαν τα προσόντα πολλοί εξ αυτών δεν διορίστηκαν ποτέ στο δημόσιο, ούτε έλαβαν δημόσια αξιώματα, αλλά τους επιβλήθηκε σιωπητήριο. Ακόμη και κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους , της τέχνης τους ή της επιστήμης τους, δέχθηκαν την επίθεση διεφθαρμένων, αλλά, παρόλα ταύτα δεν υπέκυψαν. Για κάποιους σε αυτή την χώρα οι παραπάνω μπορεί να είναι κορόιδα. Επειδή όμως έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων, καλό θα ήταν να το ξεκαθαρίσουμε: Αυτοί δεν είναι κορόιδα. Απλώς είναι έντιμοι.
     Ε, λοιπόν, καιρός είναι να πιούμε κάποτε και στην υγεία των εντίμων πολιτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023