ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΘΩΩΝ

      Χθες στις 5 τα ξημερώματα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ένας νέος άνθρωπος. Ήταν έγγαμος , πατέρας ενός δίχρονου παιδιού. Οι δολοφόνοι φέρονται να χτύπησαν το κουδούνι του καλώντας τον να κατέβει διότι κάποιοι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Προφανώς τον ξύπνησαν. Οδηγήθηκε στην πόρτα της πολυκατοικίας όπου κατοικούσε σαν πρόβατο επί σφαγή. Όταν κατέβηκε τον γάζωσαν εν ψυχρώ με 17 σφαίρες. 
      Είναι φοβερό πράγμα η εν ψυχρώ δολοφονία. Στην αρχαία Αθήνα οι φόνοι δικάζονταν από το δικαστήριο του Αρείου Πάγου έξω , σε ανοικτό χώρο, επάνω στον βράχο του Αρείου Πάγου για να μην μιασθούν οι δικαστές και οι παρευρισκόμενοι από την αποτρόπαιη πράξη του φόνου. Ο κατηγορούμενος καθόταν σε μία  ειδικά διαμορφωμένη για τους κατηγορούμενους πέτρα , η οποία είχε τον τίτλο "περί ύβρεως", ενώ ο κατήγορος σε μία άλλη, η οποία τιτλοφορείτο "περί αναιδείας".
     Είναι απαίσιο πράγμα η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής. Ο άνθρωπος είναι ικανός για τις πιο υπέροχες και τα πιο απαίσιες πράξεις. Άλλοι μπορεί να επιδείξουν απαράμιλλο αλτρουισμό, ευγένεια , ή αγάπη για τους συνανθρώπους τους. Μέσα από τις πράξεις κάποιων μπορεί να διακρίνει κανείς τα πιο ευγενή ιδανικά και τις πιο υψηλές αξίες. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι διαπράττουν  απεχθείς δολοφονίες και άθλιες συνομωσίες ή προδοσίες. Στα εγκλήματα κατά της πατρίδας, όπως η τραγωδία της Κύπρου, της οποίας θυμόμαστε αυτές τις ημέρες την θλιβερή επέτειο,  η προδοσία και οι μαζικές δολοφονίες αθώων συνυπάρχουν  με την μορφή συνάφειας ,διότι η προδοσία των αθλίων δικτατόρων είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από την τουρκική κατοχή του 1\3 του νησιού , την διάπραξη απαίσιων πράξεων εν ψυχρώ δολοφονιών αθώων και αμάχων  ανθρώπων.
     Νομίζω ότι οι δολοφόνοι δεν είναι δυνατόν να ησυχάσουν ποτέ. Οι ερινύες θα τους κυνηγούν. Δεν ξεπλένεται ποτέ το αίμα από την δολοφονία αθώων.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023