Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ

  Προ ολίγων ημερών ο ανεκδιήγητος Αντώνης Σαμαράς κατέβασε μέσα σε μία νύχτα επ' αόριστον τους διακόπτες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σαν να πρόκειτο για τον διακόπτη του θερμοσίφωνα του διαμερίσματός του.
  Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ, αλλά και αυτήν δεν ήθελε να την εφαρμόσει αμέσως για να μην φανεί ότι υποχωρεί αμέσως.
  Όταν ο Σαμαράς άρχισε την τακτική υποχώρηση, ο Φώτης Κουβέλης, πολιτικός, που -όπως αποδείχθηκε- διαθέτει ελάχιστο πολιτικό βάρος και- ενώ μπορούσε και ώφειλε- η παρουσία του στην κυβέρνηση δεν προσέφερε απολύτως τίποτε στο ζητούμενο της ριζικής αλλαγής του φαύλου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, θεώρησε καλό, ως γνήσιος καιροσκόπος που διαβάζει τις δημοσκοπήσεις, να αποχωρήσει.
  Τώρα στο πλευρό του κ. Σαμαρά έμεινε μόνο το καμένο χαρτί του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δεν τολμά να αποχωρήσει διότι γνωρίζει ότι σε ενδεχόμενες εκλογές θα καταποντιστεί πλήρως.
   Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έγιναν δύο. Ο πολιτικός τους χρόνος είναι βραχύς. Θα είναι θαύμα εάν αντέξουν μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2014.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου