Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

   Κατά την διάρκεια της χθεσινής συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης , την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , αφού χρησιμοποίησε, όπως και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράσεις και ύφος που δεν αρμόζει σε πολιτικούς άνδρες αλλά σε ανθρώπους του πεζοδρομίου , για να αποδείξει ακόμη περισσότερο την ελαφρότητά του,  παρουσίασε κατά τα λεγόμενά του "οδικό χάρτη" εξόδου από την κρίση σε έξι βήματα . Σύμφωνα με τον  "χάρτη " αυτόν, το πρώτο βήμα θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, από το οποίο υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα δίνει  "το 70% σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη" , το δεύτερο βήμα θα είναι η ανάκαμψη, η οποία θα αρχίσει, όπως είπε "από το νέο έτος", κατόπιν ως τρίτο βήμα θα έλθει η εμπιστοσύνη ότι βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα μας όπως αποδεικνύεται σύμφωνα με τα λεγόμενά του από μία σειρά δεικτών, το τέταρτο βήμα θα είναι να βγούμε στις αγορές και να αρχίσουμε ξανά να δανειζόμαστε "ως φυσιολογική χώρα", το πέμπτο βήμα, θα είναι να μειώσουμε σταδιακά τα επίπεδα φορολογικής επιβάρυνσης, διευρύνοντας συστηματικά τη φορολογική βάση και το έκτο βήμα να επιτύχουμε κανονικά πλεονάσματα σε δύο χρόνια.
  Το πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο βασίζει τις ελπίδες του ο κ. Σαμαράς, ακόμη και εάν επιτευχθεί και δεν είναι ένα ακόμη λογιστικό τρικ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στοιχείο το οποίο να επιτρέπει αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας. Και τούτο διότι δεν είναι αποτέλεσμα θεσμικών αλλαγών που θα διόρθωναν τα προβλήματα του παρελθόντος (λ.χ στους τομείς της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, της διαπλοκής, της πολυνομίας κλπ), αλλά αποτέλεσμα φοβερών και δυσβάστακτων θυσιών του ελληνικού λαού. Επιπλέον, δεδομένου ότι δεν αποτελεί ούτε και υπό αυτές τις συνθήκες κανονικό πλεόνασμα διότι δεν συνυπολογίζονται σε αυτό οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση των δανείων, δεν θα οδηγήσει σε μείωση αλλά σε περαιτέρω αύξηση του ήδη πάρα πολύ υψηλού δημοσίου χρέους της χώρας.
   Ο κύριος Σαμαράς, ενώ γνωρίζει ότι ακόμη και εάν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα θα συνεχίσει το χρέος να αυξάνεται, επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες υποσχόμενος ότι θα μοιράσει το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, ότι θα αρχίσουμε πάλι να δανειζόμαστε "σαν φυσιολογική χώρα", ότι θα μειώσει τους φόρους και κατόπιν όλων αυτών, με κάποιο μαγικό τρόπο, θα αποκτήσουμε κανονικό  πλεόνασμα.  
  Το πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί και δεν ενδιαφέρεται να σώσει την χώρα. Ενδιαφέρεται να διασωθεί το ίδιο μέσα από τα συντρίμμια της χώρας και να διατηρήσει ακέραιη την εξουσία, τα προνόμια , την διαπλοκή και την διαφθορά που ευθύνονται για την καταστροφή.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023