ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

   Η χθεσινή συμφωνία μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για κυβέρνηση συνεργασίας στην Γερμανία αποτελεί παράδειγμα παραγωγής σοβαρού πολιτικού έργου, διότι δεν καταρτίστηκε "στο πόδι" ως μία τυχοδιωκτική συμμαχία για την άνευ όρων κατάληψη της εξουσίας, αλλά υπήρξε αποτέλεσμα επίπονων διαπραγματεύσεων μηνών επί ενός αναλυτικού και ρεαλιστικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας. 
   Επιπλέον όμως, εκτός από μαθήματα πολιτικής σοβαρότητας, ειδικά το SPD παρέδωσε και μαθήματα εσωκομματικής δημοκρατίας καθότι, όπως ανακοινώθηκε, το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας θα τεθεί με εσωτερικό δημοψήφισμα στην κρίση των περίπου 475.000 μελών του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.
    Το Σοσιαδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας αποτελεί κόμμα πολιτών. Απεναντίας, οι κυβερνητικοί εταίροι που συγκρότησαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα την κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2012, όχι μόνο δεν έθεσαν την συμφωνία τους στην κρίση των μελών των κομμάτων τους, αλλά διαγράφουν και τους βουλευτές οι οποίοι τολμούν να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εισάγουν προς ψήφιση ή επικύρωση στην βουλή. Αυτά είναι τα τριτοκοσμικού ή ισλαμικού τύπου κόμματα των αρχηγών και των αυλικών τους.
      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023