ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

   Όταν προ ολίγων ημερών ορκίστηκαν οι νέοι περιφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και λοιποί εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, κάποιοι ανεκδιήγητοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ , όπως για παράδειγμα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, επέλεξαν μέσα σε περιβάλλον γηπεδικής ατμόσφαιρας να ορκιστούν κατά το Σύνταγμα των Κορυσχάδων, της λεγόμενης κυβέρνησης του Βουνού ή του Άρη Βελουχιώτη, ενώ κάποιοι άλλοι ορκίζονταν λέγοντας ο καθένας ό,τι άλλο ήθελε ή έκρινε σκόπιμο (λ.χ. ορκιζόταν ότι θα αγωνιστεί κατά του μνημονίου κλπ).
   Εάν τα πράγματα έμεναν εκεί θα μπορούσε κανείς απλώς να γελάσει πικρά με την γραφικότητα κάποιων  και την γελοία εικόνα ενός κράτους όπου ο κάθε ένας ο οποίος αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα μπορεί να ορκίζεται όπου θέλει. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι φαίνεται ότι δεν έμειναν εκεί. Και τούτο διότι σήμερα ο ένας μετά τον άλλο, η Περιφερειάρχης και άλλοι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να συνεργασθούν με τις αρμόδιες αρχές στον έλεγχο εάν υπάρχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν παρανόμως σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ή εάν υπάρχουν στους Δήμους και στην Περιφέρειά τους εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν κανένα σχετικό στοιχείο.
   Η πρόσληψη εργαζομένων στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά ή κατά παράβαση του νόμου και η μη απόλυσή τους, εκτός του γεγονότος ότι αποτελούν πράξεις στοιχειοθετούσες πλήθος ποινικών αδικημάτων με δράστη τόσο εκείνον που προσλαμβάνεται όσο και εκείνους που τον προσλαμβάνουν ή τον διατηρούν στην θέση του χωρίς να αποκαλύπτουν αν και γνωρίζουν τα στοιχεια του ιδίου και της πράξης του, αποτελεί και πράξη βαθιά αντιδημοκρατική διότι πλήττει την αρχή της ισότητας βάσει της οποίας όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου χωρίς καμία διάκριση και κυρίως χωρίς την διάκριση εάν πρόσκειται κάποιος στο κυβερνόν κόμμα ή έχει μπάρμπα ή θεία τον Δήμαρχο ή την Περιφερειάρχη.
   Σε αυτή την χώρα δεν είναι ακόμη αυτονόητο ότι οι Έλληνες ανεξαρτήτως πρόσβασης ή κομματικών πεποιθήσεων έχουν τα ίδια δικαιώματα διορισμού σε δημόσιες θέσεις. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να διαλύσει το άθλιο πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης , τώρα θα είχε μία χρυσή ευκαιρία να στείλει στον εισαγγελέα όλους τους δημάρχους και Περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που προσλάμβαναν παρανόμως με πλαστά πιστοποιητικά όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες υπαλλήλους με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Αντί αυτού όμως επιχειρεί να καλύψει όλες τις παρανομίες. Είναι φανερό ότι "η νέα κυβέρνηση του βουνού" ονειρεύεται να φτιάξει και το δικό της νέο πελατειακό κράτος. 

Σχόλια

  1. Πράγματι ο κ.Λυντέρης έθεσε τον δάκτυλόν επί των τύπων των ήλων"....

    Αντιλαμβανόμαστε οτι ο αρθρογράφος γνωρίζει πολύ καλά οτι την τελευταία 50ετία το μέσον - βόλεμα - ρουσφέτι - κομματικοποιημένο κράτος..εχουν οργιάσει.
    Στηλιτεύει την Υποκρισία οποιουδήποτε ευαγγελιζόμενου δηθεν το Δίκαιον........ και οιονδήποτε φλυαρεί συνεχώς... λέγοντας οτι δήθεν συνηγορεί και αυτός αλλά......άλλα πράττει.!!
    Π.Χ παρεμποδίζοντας την Δικαιοσύνη να ασκεί ελέγχους, ώστε να επιβληθεί η πολυπόθητη κάθαρση.

    Καθώς επίσης και όσουν ενδεχομένως δεν υπακούουν στις αποφάσεις του ΣτΕ και μη λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, η μη νομοθετώντας σύμφωνα με το πνεύμα της Νομολογίας των Ελληνικών Δικαστηρίων.
    π.χ.
    Πολλάκις ο Αρειος Πάγος έβγαλε αποφάσεις οι οποίες οχι μονο δεν δέχονται τα περίφημα πανωτόκια, αλλά τα στηλιτεύουν.
    Ελληνικά Δικαστήρια θεωρούν παράνομη την σύλληψη οφειλετών για χρέη προς την Εφορία.
    Δεν θα έπρεπε λοιπόν τα Ελληνικά Δικαστήρια - Ελληνική Δικαιοσύνη να μην έχουν παρεμποδιστεί - χειραγωγηθεί εις το να ανακαλύπτουν και να τιμωρούν όσους το παρακάνουν με πελατειακές δοσοληψίες και οι οποίες ζημιώνουν το Δημόσιο?

    Εν κατακλείδι έρχεται το Σύριζα μπολιασμένο με την ασθένεια του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ.....να ευαγγελιστεί και την πίτα γεμάτη και....τον σκύλο χορτάτο, δηλ. και αξιοκρατία θα έχουμε αλλά και θα διορίζονται τα δικά μας παιδιά στις "καλές" θέσεις.
    Μήπως το αυτό δόγμα δεν εφάρμοζαν εδω και τόσες δεκαετίες τα αμαρτωλά σχήματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ?
    Αφου λοιπόν μόνη της η Αριστερά αρέσκεται εις το να κηλιδώνεται με αυτές τις Αντιφατικές και εκ διαμέτρου αντίθετες διακηρύξεις δηλ. και Κάθαρση και Βόλεμα, τότε ....γιατι ο Ελληνικός νοήμων λαός να τους δώσει προσοχή - εμπιστοσύνη ??



    Πολύκαρπος Μαρκαράς Αρχ.Μηχ.


    Γιώργος Παρασχάκης Ν.Δικαστικός Επιμελητής


    Μέλη της Πρωτοβουλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023