Η ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

   Σύμφωνα με το κληρονομικό δίκαιο, εάν ο κληρονομούμενος αφήνει χρέη, οι κληρονόμοι του έχουν το δικαίωμα να αποποιηθούν την κληρονομία ώστε να μην ευθύνονται με την περιουσία τους για τα χρέη των προκατόχων τους.
  Αλλά το κληρονομικό δίκαιο είναι κλάδος του ιδιωτικού δικαίου και αφορά σχέσεις μεταξύ ιδιωτών. Όσον αφορά το δημόσιο χρέος, δηλαδή το χρέος που δημιουργούν τα κράτη, δεν προβλέπεται αποποίηση.
  Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποίο κυβερνάει την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, κατόρθωσε μέσα σε 42 χρόνια, κατασπαταλώντας και καταληστεύοντας το δημόσιο χρήμα με κομματοκρατία, οικογενειοκρατία, διαπλοκή και διαφθορά, να εκτινάξει το δημόσιο χρέος. Άνθρωποι και οικογένειες του καθεστώτος πλούτισαν παρανόμως σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Ανίκανοι και ελεεινοί ρούφηξαν το αίμα της χώρας και τελικά  το κράτος χρεοκόπησε.
  Το δημόσιο αυτό χρέος δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί, ούτε από την γενεά της μεταπολίτευσης, ούτε από την επόμενη. Το υπέρογκο χρέος που καταλείπει το διεφθαρμένο καθεστώς της μεταπολίτευσης θα στοιχειώνει σαν εφιάλτης τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας και θα αποτελεί αιώνιο όνειδος για εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για την δημιουργία του.
    Δυστυχώς οι μελλοντικές γενεές δεν θα μπορούν να επικαλεστούν τις διατάξεις του κληρονομικού δικαίου για να αποποιηθούν την δυσβάστακτη κληρονομία της μεταπολίτευσης.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023