ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

  Η εφεύρεση του λεγόμενου μακεδονικού έθνους και η ίδρυση της λεγόμενης "Μακεδονίας" ως ομόσπονδου κρατιδίου της τότε κομουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, αποτέλεσαν θλιβερό παράδειγμα εκτρώματος του σκοτεινού νέου κόσμου που αναδυόταν μετά το τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου.
  Με μία απόφαση λίγων προσώπων , τα οποία νόμιζαν ότι έτσι μπορούσαν να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο προσάρτησης της ελληνικής Μακεδονίας στο κράτος της Γιουγκοσλαβίας, καταπιέστηκαν και εξαφανίστηκαν από κάθε επίσημη στατιστική οι παλιές εθνότητες των Ελλήνων, των Σέρβων, και των Βουλγάρων, οι οποίες ζούσαν στην περιοχή επί αιώνες, και στην θέση αυτών επινοήθηκε η δήθεν εθνότητα των Μακεδόνων.
  Ακόμη και η ιστορία τέθηκε με γελοίο τρόπο στην υπηρεσία της προπαγάνδας. Αλλά τελικώς η ιστορία πήρε την εκδίκησή της και έτσι , όχι μόνο δεν επετεύχθησαν οι στόχοι της προσάρτησης εδάφους της Ελλάδας στην Γιουγκοσλαβία, αλλά διαλύθηκε η ίδια  η Γιουγκοσλαβία μαζί με το κομουνιστικό καθεστώς της.  
  Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η προπαγάνδα του δήθεν μακεδονικού έθνους δεν αποσκοπούσε πλέον τόσο στην απόσπαση εδάφους από την Ελλάδα(αυτό φάνταζε αδύνατο), όσο στην αποτροπή της διάλυσης του αδύναμου κράτους της λεγόμενης "Μακεδονίας"  στις εθνότητες εξ ων συνετέθη.
   Συνεχίστηκε η ίδια χοντροκομμένη προπαγάνδα με την παραποίηση της ιστορίας, τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, τα χαρτονομίσματα με τον Λευκό Πύργο και άλλα γελοία. Το κυριότερο όμως ήταν η συνεχιζόμενη καταπίεση των εθνοτήτων των Ελλήνων, των Σέρβων , των Βουλγάρων και των Αλβανών προκειμένου να συνεχίζει να υφίσταται το δήθεν έθνος των Μακεδόνων.
   Με όλα αυτά, η ΠΓΔΜ συνέχισε να ζει στην κακομοιριά της. Αλλά τώρα ήλθε η ώρα της κρίσεως,  και της μεγάλης ευκαιρίας για όλους.
  Εδώ και πολλά έτη οι Αλβανοί οι οποίοι εμφανίζονται να αποτελούν περίπου το 25% του πληθυσμού της χώρας ζητούν κατοχύρωση των εθνικών τους δικαιωμάτων, ενώ ήδη πολίτες βουλγαρικής καταγωγής απευθύνονται στην Βουλγαρία και λαμβάνουν βουλγαρικά διαβατήρια.     
   Οι καλές σχέσεις μεταξύ γειτονικών κρατών δεν μπορούν να βασίζονται στα σαθρά θεμέλια της προπαγάνδας. Στην ΠΓΔΜ υπάρχει σημαντική ελληνική μειονότητα, αποτελούμενη από γηγενείς Έλληνες (συμπεριλαμβανομένων Βλάχων και Σαρακατσάνων) και πολιτικούς πρόσφυγες που δεν απεμπόλησαν την εθνική τους ταυτότητα.
  Μέγιστο καθήκον της ελληνικής διαπραγμάτευσης με την γειτονική χώρα, πιο σημαντικό από το όνομα, είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της ΠΓΔΜ.  

Σχόλια

  1. Απλώς να επαναλάβω το συμπέρασμα: Μέγιστο καθήκον της ελληνικής διαπραγμάτευσης με την γειτονική χώρα, πιο σημαντικό από το όνομα, είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της ΠΓΔΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023