ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΥΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

    Ο  θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι όπως διαμορφώθηκε και εφαρμόζεται από το ελληνικό Σύνταγμα, συνοψίζει από μόνος του το ιδανικό με το οποίο γαλούχησε την χώρα το καθεστώς της μεταπολίτευσης, διότι συνδυάζει σίγουρη κρατική θέση με ευκαιρίες για ταξίδια και "καλή ζωή", μηδαμινές αρμοδιότητες και υψηλότατες απολαβές.
    Μία από τις λίγες αρμοδιότητες που απέμειναν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ασφαλώς η  δεξίωση την οποία παραθέτει κάθε χρόνο στο προεδρικό μέγαρο με αφορμή την επέτειο της μεταπολίτευσης, ή την "επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας" όπως οι ίδιοι συνηθίζουν να την αποκαλούν.
    Παραδοσιακά η εν λόγω δεξίωση παρατίθετο στον θαυμάσιο κήπο του προεδρικού μεγάρου, όπου οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν υπό τους ήχους απαλής μουσικής, να απολαύσουν τα πλούσια εδέσματα και να ευχηθούν ο ένας στον άλλο "χρόνια πολλά!" Αυτή τη φορά όμως , η φετινή επέτειος δεν ήταν το ίδιο λαμπερή: Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι μερικοί από τους παλιούς φίλους, ήτοι το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός, επέλεξαν να απουσιάσουν εκδίδοντας μάλιστα και πικρόχολες ανακοινώσεις. Ήταν επίσης ότι η χρεοκοπία της χώρας και η οργή του λαού έχουν καταστήσει  πλέον τέτοιου είδους εκδηλώσεις χλιδής σε ανοικτό χώρο κάπως επικίνδυνες για αυτούς που τις πραγματοποιούν με αποτέλεσμα αυτή την φορά η δεξίωση να γίνει μέσα στο μέγαρο και με λιγότερους καλεσμένους. 
   Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι  χάλασε το κέφι του Προέδρου της Δημοκρατίας και φανερά ενοχλημένος από τις εξελίξεις ζήτησε να επικρατήσει "οικονομική δημοκρατία" ,ώστε να μην πληρώνουν πάντοτε φόρους μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ,αλλά να παταχθεί η φοροδιαφυγή της μεσαίας τάξης ελευθέρων επαγγελματιών και το μαύρο χρήμα. Επίσης, προσκάλεσε τους παριστάμενους να υπερασπίζονται το ισχύον πολιτικό σύστημα διότι ,όπως ανέφερε,  η κρίση είναι οικονομική και όχι κρίση πολιτικών θεσμών.
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίσθηκε την τάξη του. Ο ίδιος είναι και μισθωτός και συνταξιούχος και λαμβάνει ετήσια αποζημίωση περίπου 450.000, η οποία είναι μεγαλύτερη και από τον μισθό του Μπαράκ Ομπάμα ως προέδρου των ΗΠΑ. Αλλά , όπως αποδεικνύεται από έρευνες της  διεθνούς οργάνωσης "διεθνής διαφάνεια" , το μεγαλύτερο ποσοστό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος δεν προέρχεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες της μεσαίας τάξης, οι οποίοι βρίσκονται μονίμως υπό διωγμό από το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, αλλά από τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους (εφοριακούς, τελωνιακούς, υπαλλήλους δήμων , πολεοδομιών, αστυνομικούς κλπ), τους πολιτικούς αξιωματούχους και τα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά κόμματα. Αυτούς οφείλει να ελέγξει η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, της οποίας την ενεργοποίηση ζήτησε με υποκρισία ο Κάρολος Παπούλιας.
   Επιπλέον, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας υπερασπίσθηκε το πολιτικό σύστημα που τον διόρισε. Ευτυχώς για εκείνον, μεταξύ των καλεσμένων στην δεξίωση δημοσιογράφων δεν υπήρχε εκπρόσωπος του έγκυρου γερμανικού περιοδικού "SPIEGEL"  το οποίο έγραψε πρόσφατα ότι στην Ελλάδα επικρατεί πολίτευμα "φεουδαρχικής δημοκρατίας",  δηλαδή οικογένειες οι οποίες νέμονται ως φέουδο την εξουσία  και προκειμένου να παραμείνουν σε αυτήν πάση θυσία κατέστρεψαν την χώρα  με μίζες , διορισμούς και εκτεταμένη διαφθορά. 
   Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι η φετινή επέτειος της μεταπολίτευσης έμοιαζε περισσότερο με "πολιτικό μνημόσυνο". Αμήν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023