ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΚΡΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    Σχετικά με την καταγγελία του Έλληνα βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη περί υπάρξεως κρυφών τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία και δεδομένου ότι υπήρξαν βουλευτές οι οποίοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της βουλής και τον υπουργό οικονομικών την άμεση διεξαγωγή έρευνας επί του θέματος, έχουμε να προτείνουμε μία απλή και καθόλου χρονοβόρα λύση: Με πρωτοβουλία του αρμοδίου υπουργού οικονομικών, να ζητηθεί η συναίνεση κάθε προσώπου το οποίο άσκησε καθήκοντα βουλευτή κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης στην άρση κάθε απορρήτου που αφορά πληροφορία περί ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού του σε οποιαδήποτε τράπεζα της Ελβετίας. Έτσι θα λάμψει αμέσως η αλήθεια και θα πληροφορηθούν τάχιστα οι αρχές και ο ελληνικός λαός εάν πράγματι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι διατηρούν κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς και εμποδίζουν την επίτευξη σχετικής φορολογικής συμφωνίας μεταξύ ελληνικής και ελβετικής κυβέρνησης.
     Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι βουλευτές καθώς και οι οικογένειές τους οι οποίοι δεν έχουν να κρύψουν τίποτε θα ανταποκριθούν αμέσως σε ένα τέτοιο αίτημα και θα παράσχουν ευχαρίστως την συναίνεση σε άρση του τραπεζικού απορρήτου τους.
      Εξάλλου, επειδή υπήρξε η πληροφορία ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αρνείται να αναρτήσει στο διαδίκτυο τις δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των βουλευτών και υπουργών με την αιτιολογία ότι δήθεν κάτι τέτοιο θα προσέκρουε στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Πρόεδρο ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται διότι σύμφωνα με την παρ.3 άρ.3 του νόμου 3213\2003, όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται η δημοσιοποίηση των εν λόγω δηλώσεων. Ας αφήσει λοιπόν τις δικαιολογίες προκειμένου να εφαρμοστούν έστω και κατ’ ελάχιστον οι επιταγές περί διαφάνειας και ελέγχου όσων ασκούν δημόσια εξουσία και διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.   

                                                                   Χρήστος Λυντέρης
                                               Συντονιστής ομάδας δικαιοσύνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Ο ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ

ΕΡΡΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ