Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

    Ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να θεωρείται ένας από τους πιο αποτυχημένους πρωθυπουργούς στην ιστορία του ελληνικού κράτους.
     Εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ως κληρονόμος του ονόματος του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή και κέρδισε τις εκλογές του 2004 με το σύνθημα της "επανίδρυσης του κράτους".Ωστόσο, όχι μόνο δεν επανίδρυσε το κράτος, όπως υποσχέθηκε, αλλά το οδήγησε στην πλήρη παραλυσία και διάλυση.
   Αντί να πολεμήσει τους "νταβατζήδες", όπως είχε υποσχεθεί πίνοντας μπύρες και τρώγοντας σουβλάκια στην γνωστή ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη, η διαφθορά γιγαντώθηκε με τα σκάνδαλα των ομολόγων, των κουμπάρων, των υποκλοπών, του Μαγκίνα, της Siemens και του Βατοπεδίου. Αντί να εκσυγχρονίσει τους θεσμούς, θέσπισε την ανάξια λόγου συνταγματική αναθεώρηση του 2007  και, αντί να οργανώσει την δομή του κράτους, προτιμούσε να παίζει playstation ενώ επί των ημερών του καιγόταν η Ελλάδα αλλά και το κέντρο της Αθήνας, την φοβερή νύχτα των επεισοδίων για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. 
    Τον Οκτώβριο του 2009 ο Κώστας Καραμανλής κυριολεκτικά  παρέδωσε την εξουσία στον άξιο διάδοχό του Γιώργο Παπανδρέου, υπό το βάρος της επερχόμενης χρεωκοπίας της χώρας, της οποίας το δημόσιο χρέος αύξησε κατά την διάρκεια της θητείας του μέσα σε 5 έτη κατά 115 δις ευρώ (το παρέλαβε 183 δις το 2004 και το παρέδωσε 298 δις ). Αποχώρησε περίπου "σαν τον κλέφτη" χωρίς να εξηγήσει το τεράστιο βάρος που άφηνε στις πλάτες του ελληνικού λαού και χωρίς βεβαίως να λογοδοτήσει, ως όφειλε ως πολιτικός άντρας, για τις πράξεις του. Σε όλες τις επιθέσεις απέφευγε να απαντήσει προτιμώντας τον δρόμο της σιωπής, ή αλλιώς "κάνοντας την πάπια", ακολουθώντας τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του.
   Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ο Καραμανλής, πονηρά σκεπτόμενος , υποστήριξε  παρασκηνιακά τον Αντώνη Σαμαρά σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη. Έτσι πέτυχε , αφενός να μην παραδοθεί το κόμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη και , αφετέρου, ως αντάλλαγμα, ο Σαμαράς να μην αποκηρύξει την διακυβέρνηση Καραμανλή.
   Τα χρόνια του μνημονίου ο Καραμανλής κάλυψε τα νώτα του με την υποστήριξη του Σαμαρά και συνέχισε την τακτική της σιωπής αφήνοντας τον Παπανδρέου, στον οποίο παρέδωσε ευχαρίστως την πρωθυπουργία, να γελοιοποιείται. Σιγά - σιγά όμως η προπαγάνδα άρχισε να διαρρέει ότι δήθεν παρέδωσε την εξουσία επειδή κινδύνευε η ζωή αυτού και της οικογενείας του από τους Αμερικανούς.
Ξαφνικά, προ ολίγων μηνών παρουσιάσθηκαν τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι προέβαλαν σειρά εκπομπών για να πείσουν ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν ήταν σκάνδαλο, ενώ προσφάτως τακτοποιήθηκαν και τα σκάνδαλα της Siemens και των ομολόγων.
    Προ ολίγων ημερών, ανακοινώθηκε η είδηση ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή τον Απρίλιο 2008, βασιζόμενος σε δελτία της ΕΥΠ, στέλεχος της οποίας συνομίλησε με Ρώσο πράκτορα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας, ο οποίος του ανέφερε ότι κατά την διάρκεια επιχείρησης στην Νέα Μάκρη εκείνο το διάστημα έπεσε πάνω σε άλλη ομάδα, η οποία μόλις τον αντιλήφθηκε εγκατέλειψε το όχημά της αφήνοντας πίσω χάρτες, είδη καμουφλάζ και εκρηκτικά εκ των οποίων προέκυπτε (σύμφωνα με τον Ρώσο πράκτορα που τα ανέφερε στον δικό μας πράκτορα) ότι σχεδιαζόταν δολοφονική επίθεση εναντίον του μεγάλου ηγέτη (βλ εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18-3-2012, σελ.24).
    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα , η ΕΥΠ δεν επιχείρησε τότε να απευθυνθεί στην ίδια την υπηρεσία του Ρώσου πράκτορα, διότι θεωρούσε βέβαιη την διάψευση της είδησης. Απευθύνθηκε όμως στον ίδιο πληροφοριοδότη το 2009, ο οποίος αρνήθηκε να αναφερθεί εκ νέου στο ζήτημα και δεν έδωσε καμία πληροφορία.
    Φαίνεται ότι ύστερα από 4 έτη τα παραπάνω στοιχεία ήταν αρκετά για τον εισαγγελέα ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη. 
      Εάν δεν κάνω λάθος , την ίδια ημέρα κατά την οποία δημοσιεύθηκε η είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης για προπαρασκευαστικές πράξεις δολοφονίας των Κώστα Καραμανλή, ένα άλλο δημοσίευμα έλεγε ότι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ορισμένοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ζώα.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023