ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

  Ο γνωστός βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θεωρεί αδιανόητο οι βουλευτές να κυκλοφορούν με τις δημόσιες συγκοινωνίες και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με εξευτελισμό και κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
  Σύμφωνα με το άρ. 51 παρ.2 του Συντάγματος "οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος." Εν προκειμένω τίθενται δύο ερωτήματα: 1. Εάν ο αντιπροσωπευόμενος κυκλοφορεί με τις δημόσιες συγκοινωνίες , τότε με ποιον τρόπο επιβάλλεται να κυκλοφορεί ο αντιπρόσωπος; 2. Μπορεί ο αντιπρόσωπος να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα εκείνων τους οποίους αντιπροσωπεύει όταν δεν βιώνει τον τρόπο ζωής τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους αλλά ζει με εντελώς διαφορετικό τρόπο και έξω από τα προβλήματα αυτά;
   Είναι φανερό ότι εδώ κρύβεται μία υποκρισία και μία σκληρή πραγματικότητα. Η υποκρισία βρίσκεται στην ανωτέρω συνταγματική διάταξη, η οποία, ενώ ονομάζει τους βουλευτές αντιπροσώπους του έθνους, μέσα από άλλες διατάξεις παρέχει σε αυτούς προνόμια και ασυλίες που δεν προσιδιάζουν σε αντιπροσώπους, αλλά σε ολιγαρχία. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του έχουν καταχραστεί πλέον πλήρως την εντολή αντιπροσώπευσης του ελληνικού λαού. Έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς , το οποίο, όχι μόνο βρίσκεται εκτός της κοινωνίας δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιεί κανέναν από τους βασικούς της θεσμούς (δημόσια παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ), αλλά ασκεί εξουσία ανεξέλεγκτα επί της κοινωνίας τα συμφέροντα της οποία υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει.
    Εάν όμως οι αντιπρόσωποι έχουν διαφθαρεί τόσο πολύ ώστε να θεωρούν υποτιμητικό να βρίσκονται και να ζουν μαζί με τους αντιπροσωπευομένους τους, τότε οι αντιπροσωπευόμενοι οφείλουν να άρουν την πληρεξουσιότητα και να αναλάβουν οι ίδιοι άμεσα την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023