ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ

   Η αθλήτρια του τριπλού Βούλα Παπαχρήστου ανάρτησε χάριν αστειότητος σε προσωπική της σελίδα στο twitter την φράση ότι "με τόσους Αφρικανούς που έχουμε στην Ελλάδα, τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό."
   Η παραπάνω φράση ελέγχεται για την ποιότητα του χιούμορ της. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστικού περιεχομένου, διότι δεν θίγει τους Αφρικανούς μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
   Εάν όμως δεν τίθεται θέμα ρατσισμού, προέκυψε πρωτοφανής φαρισαϊσμός, διότι το σύνολο σχεδόν των κομμάτων που στηρίζουν το καθεστώς της μεταπολίτευσης εστράφησαν εναντίον της με την κατηγορία του ρατσισμού και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία της.   
   Τελικώς, με χθεσινή απόφαση του άξιου Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος προ ολίγων μηνών είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη διότι ξέχασε να συμπεριλάβει στην δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ προς την επιτροπή της βουλής ποσό 1 εκ. ευρώ, η Βούλα Παπαχρήστου αποκλείστηκε από την ελληνική ολυμπιακή αποστολή. 
   Οι Φαρισαίοι πέτυχαν τον σκοπό τους. Ακριβώς την προηγούμενη της τιμωρίας ημέρα, η οποία τύγχανε να είναι η επέτειος της μεταπολίτευσης, όλοι αυτοί δήλωναν ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν ανέφεραν λέξη για την διαπλοκή, την ανισότητα, την ατιμωρησία, τα προνόμια, την λογοκρισία και την διαφθορά.
  Με την επίθεσή τους εναντίον της συγκεκριμένης αθλήτριας πέτυχαν διπλό στόχο: Να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δώσουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι ικανοί να ισοπεδώσουν κάθε ελευθερία της έκφρασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023