ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΑΓΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΡ. 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;

   Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στον -υπόδικο τότε- πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον υπερασπίσθηκε και τον χαρακτήρισε "έντιμο άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στην πόλη του." Προ 2 ημερών,  ήτοι μόλις λίγους μήνες αργότερα  από την παραπάνω δήλωση υποστήριξης, το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον κ. Παπαγεωργόπουλο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της υπεξαίρεσης ποσού 28 εκ ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος  βρίσκεται πλέον στην φυλακή. Αλλά βρίσκεται εκεί διότι είχε την ατυχία να διαπράξει τα παραπάνω εγκλήματα ως δήμαρχος. Απεναντίας, εάν τα είχε διαπράξει ως πρωθυπουργός ή μέλος κυβέρνησης, θα προστατευόταν από την διάταξη του άρ. 86 του Συντάγματος βάσει του οποίου η ποινική δίωξη ασκείται μόνο κατόπιν απόφασης της βουλής και θα εσώζετο, αφού ο αρχηγός του κόμματός του, με την δήλωση ότι τον θεωρεί έντιμο θα έδινε το μήνυμα στους βουλευτές της πλειοψηφίας και θα απέτρεπε μέσω της βουλής οπιαδήποτε απόπειρα διώξης και τιμωρίας του.
   Μέσω των διαβόητων διατάξεων του άρ. 86 Σ  μέχρι σήμερα απέφυγαν την τιμωρία πάρα πολλοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος. 
   Η Βουλή, δυστυχώς για αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, έχει λειτουργήσει ουκ ολίγες φορές ως δράστης υπόθαλψης εγκληματιών. Ήρθε η ώρα να καταργηθεί η αθλιότητα και να υπαχθούν όλοι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023