ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αποτελούν ένα ακόμη στάδιο στην βραδεία, διαρκή και επίπονη πορεία αλλαγής στο πολιτικό σύστημα.
  Παρά την επτάμηνη καταστροφική περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ, οι πολίτες επέλεξαν να μην γυρίσουν πίσω.
   Η κοινωνία έδωσε μία ακόμη-τελευταία- ευκαιρία σε εκείνους που δήλωσαν ξεκάθαρα ότι προτίθενται να σταθούν απέναντι στο σύστημα της  διαπλοκής και της διαφθοράς που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία, ενώ αποδοκίμασε με απέχθεια τους αμετανόητους εκπροσώπους του παλαιού συστήματος που νόμισαν ότι, χωρίς να αλλάξουν έστω και κατ' ελάχιστο, θα επανέλθουν στην εξουσία οι ίδιες οικογένειες και τα ίδια κόμματα, όπως έκαναν επί 40 χρόνια.
   Ο κόσμος αποδοκίμασε επίσης και το ΠΟΤΑΜΙ που, μολονότι νέο κόμμα, το μόνο που έλεγε ήταν "φέρε οποιοδήποτε μνημόνιο να το ψηφίσουμε" και δεν πήρε ούτε μία καθαρή θέση για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, ενώ δικαίωσε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ανασύροντάς την από το περιθώριο της πολιτικής ζωής σε επιβράβευση του αγώνα της προς πάταξη του διεφθαρμένου πελατειακού και κομματικού κράτους.
    Ισχυρότερο από όλα ήταν το χαστούκι προς τους πολιτικούς παράφρονες της ΛΑ.Ε. που ήθελαν να μετατρέψουν την χώρα σε Κούβα ή Βενεζουέλα της Ευρώπης.
     Η αποχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο , αλλά τελικά μαζί με εκείνους που αποφάσισαν να ασκήσουν  το εκλογικό τους δικαίωμα φαίνεται να δίνει το ίδιο μήνυμα: Οι πολίτες ζητούν κάθαρση στο πολιτικό σύστημα.
   Όποιος δεν φροντίσει να εναρμονιστεί προς αυτή την κατεύθυνση, θα καταλήξει στο περιθώριο της ιστορίας.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023