Η "BLUEBERRY SOUP" ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου από τις 19:30 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια) πραγματοποιείται η προβολή του ντοκιμαντέρ Blueberry Soup, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας που αναδεικνύει σχετικές πρωτοβουλίες πολιτών σε οκτώ χώρες. Μετά τη Σκωτία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία, η “ισλανδική συνταγή” παρουσιάζεται στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με σύντομες παρουσιάσεις οι εξής ελληνικές πρωτοβουλίες για τη συμμετοχική διακυβέρνηση και τη συνταγματική αλλαγή:

Η κίνηση Πολιτίζω του 1985, η Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή, το Δημοβούλιο Πολιτών, η τεχνολογική εφαρμογή DemocracIT, η ψηφιακές πλατφόρμες Vouliwatch, Yourule και Wepolitics, η πρωτοβουλία Δημοκρατία & Δημοψήφισμα, η ιστοσελίδα FEKyou, το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και από τη Θεσσαλονίκη, η Κίνηση 136 για το νερό.

Ποιός είναι ο σκοπός της κάθε πρωτοβουλίας; Τί δράσεις αναπτύσσουν; Τί προκλήσεις αντιμετωπίζουν; Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, η σκηνοθέτιδα ανοίγει το διάλογο με το κοινό και βιντεοσκοπεί την ανοιχτή συζήτηση, καθώς αναζητούνται τα συστατικά της Δημοκρατίας και οι δυνατότητες επαναπροσδιορισμού της σήμερα, στην Ελλάδα και ευρύτερα.

Πάρε μέρος!

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.
www.eventora.com/en/Events/politikh-kainotomia-systatika-
(αν δε λειτουργεί ο σύνδεσμος κάντε copy paste με την τελική παύλα)

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους ενώ κατά τη διάρκεια στης συζήτησης θα γίνεται άτυπη διερμηνεία στα ελληνικά εφόσον χρειαστεί.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Την εκδήλωση διοργανώνει η πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0, ο οποία αναπτύσσει δράσεις για τον επαναπροσδιορισμό της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από το 2012 . Μέσα από έρευνα, δράσεις ενημέρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια πολιτών, αναπτύσσει το εγχείρημα Σύνταγμα 2.0, μία δομημένη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα από τους πολίτες για τους πολίτες.


ANAΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:30 - 20:00 Παρουσίαση 10 πρωτοβουλιών πολιτών για τη συμμετοχική διακυβέρνηση και τη συνταγματική αλλαγή στην Ελλάδα

20:00 - 21:30 Προβολή ντοκιμαντέρ “Blueberry Soup:
Πώς η Ισλανδία άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε την πολιτική”
(στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους)

21:30 - 22:00 Ανοιχτή συζήτηση και βιντεοσκόπηση απόψεων με τη σκηνοθέτιδα Eileen Jerret (στα αγγλικά με άτυπη διερμηνεία στα ελληνικά εφόσον χρειαστεί)

22:00 - 00:00 Συζητήσεις στο bar του Ρομάντσο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Ο ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ

ΕΡΡΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ