ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

     Εν μέσω πρωτοφανούς τυχοδιωκτισμού και άθλιας προσπάθειας εκβιασμού και αποπροσανατολισμού των πολιτών διεξήχθησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
     Ο Πρωθυπουργός, βλέποντας ότι οι δημοσκοπήσεις έφεραν αυτόν και την κυβέρνησή του σε πορεία απότομης πτώσης, δεν δίστασε- παρά τις ολέθριες επιπτώσεις που θα είχε για την χώρα μία τέτοια εξέλιξη- να εκβιάσει το εκλογικό σώμα, απειλώντας ότι θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές εάν δεν εκλεγούν οι υποψήφιοι οι οποίοι προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Προηγουμένως μάλιστα προέβη και σε γελοίες προεκλογικές παροχές.
      Εξίσου καιροσκοπική ήταν και η τακτική της ΝΔ, η οποία, συναγωνιζόμενη σε ανευθυνότητα τα κόμματα της αριστεράς, μετέτρεψε τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε ψήφο ενάντια στο μνημόνιο προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από την λαϊκή δυσαρέσκεια για τους φόρους και την περικοπή μισθών και συντάξεων. Είναι τέτοια η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε ο αρχηγός της, όταν συνομιλεί με τους ξένους ηγέτες  τους καθησυχάζει ότι αναγνωρίζει απολύτως την αναγκαιότητα του μνημονίου και , όταν απευθύνεται στον ελληνικό λαό, κατηγορεί την κυβέρνηση που το υπέγραψε.
     Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα κόμματα, ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα δεν δείχνουν ούτε την ελάχιστη υπευθυνότητα. Όλοι αυτοί οι εμφανιζόμενοι ως μεγάλοι ηγέτες περιοδεύουν την χώρα επιχειρώντας να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, χωρίς δυστυχώς να νοιάζονται εάν οι πράξεις τους οδηγούν την χώρα στην κατάρρευση.
      Εξεράγησαν ακόμη και βόμβες για να πεισθεί ο ελληνικός λαός ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της πατρίδας. Παρά ταύτα και παρά τους εκβιασμούς και τα ψεύδη, οι ψηφοφόροι αυτή τη φορά δεν μπήκαν στο μαντρί. Ποσοστό 40% του εκλογικού σώματος αντέδρασε στους εκβιασμούς και στην πόλωση απέχοντας από τις εκλογές, ενώ, επιπλέον, από εκείνους οι οποίοι ψήφισαν, περίπου 10% επέλεξε το λευκό ή το άκυρο και αρκετοί αναζήτησαν την λύση σε ανεξάρτητους υποψηφίους ή σε συνδυασμούς που υποστηρίχθηκαν από μικρότερα κόμματα.
     Το ΠΑΣΟΚ ψελίζει ότι νίκησε, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Η ΝΔ θριαμβολογεί για εσωτερική κατανάλωση, αφού, όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά έχασε περίπου 500.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009.
     Η σιωπηλή πλειοψηφία της αποχής, του λευκού και του άκυρου δεν θέλει πλέον να συμμετέχει στο παιχνίδι με τις σημαδεμένες τράπουλες και αναζητεί διέξοδο και άλλο τρόπο πολιτικής έκφρασης. Βρισκόμαστε ενώπιον ενός θλιβερού και ολέθριου αδιεξόδου. Βεβαίως, υπάρχει η ρήση ότι " στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", αλλά, άραγε ποιος μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική δημοκρατία;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Ο ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ

ΕΡΡΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ