ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Με αφορμή τα γνωστά επεισόδια εναντίον μεταναστών στα οποία πρωταγωνίστησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, φέρεται να έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει ακόμη και βουλευτές, στην περίπτωση κατά την οποία τελούνται αδικήματα, όπως η αντιποίηση αρχής και η άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.  Λίγο αργότερα όμως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον διέψευσε δηλώνοντας ότι η σύλληψη βουλευτή χωρίς προηγούμενη άδεια της βουλής είναι δυνατή μόνο για αυτόφωρα κακουργήματα (στα οποία ασφαλώς δεν περιλαμβάνεται το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, που σύμφωνα με το άρ. 175 ΠΚ είναι ελαφρύ πλημμέλημα τιμωρούμενο με ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή, ούτε βεβαίως οι σωματικές βλάβες, εκτός από την σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη ή την σωματική βλάβη που επιχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του παθόντος κατ'. άρ. 309 -310 ΠΚ).
    Με την παραπάνω δήλωσή τοπυ ο Εισαγγελέας του Αρείου επανέφερε στην τάξη τον δημαγωγό υπουργό της δήθεν προστασίας του πολίτη: Πράγματι, σύμφωνα με το άρ. 62 του Συντάγματος  "όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, ο βουλευτής δεν διώκεται , ούτε συλλαμβάνεται , ούτε φυλακίζεται, ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. ... Η άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. ... Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα." Εξάλλου , σύμφωνα με το άρ. 54 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μέχρι την χορήγηση της αδείας από την βουλή δεν επιτρέπεται να ενεργηθεί καμία ανακριτική πράξη η οποία να θίγει το πρόσωπο εκείνου για την δίωξη του οποίου ζητείται η άδεια.
      Είναι φανερό ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι παρέχουν τέτοια προνόμια και ασυλία στους βουλευτές και κυβερνώντες, ώστε η κοινωνία , αλλά και η δικαστική εξουσία, τίθενται σε θέση υποτέλειας. Ακόμη και στην περίπτωση όπου διαπράττεται μπροστά στα μάτια της κοινωνίας αυτόφωρο έγκλημα, η ισχύουσα τάξη απαγορεύει στην δικαστική εξουσία, όχι μόνο να συλλάβει τον βουλευτή, αλλά ούτε καν να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του, ή να προβεί σε οπιαδήποτε ανακριτική πράξη (λ.χ.σωματική έρευνα) εφόσον θίγεται το πρόσωπό του. Απεναντίας , αναγκάζει τον εισαγγελέα να εκλιπαρεί την βουλή να χορηγήσει την άδεια δίωξης και τον εξευτελίζει, διότι επιτρέπει στην βουλή να μην αποφανθεί καν επί του σχετικού αιτήματος και αφού περάσουν τρεις μήνες περιφρόνησης της δικαστικής εξουσίας, η σιωπή να θεωρείται άρνηση παροχής της άδειας!
    Ο κ. Δένδιας γνωρίζει ασφαλώς όλες αυτές τις διατάξεις του συντάγματος και των νόμων, αλλά επιχείρησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Το έπραξε συνειδητά ,αφενός για να δείξει ότι δήθεν είναι σκληρός απέναντι στην Χρυσή Αυγή και, αφετέρου, για να αποκρύψει μία ακόμη άθλια συνταγματική διάταξη που χωρίζει τους Έλληνες σε Πατρίκιους και Πληβείους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023