ΣΑΝ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Όταν ο κύριος Διώτης, εισαγγελέας και πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ, κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα ως ύποπτος διάπραξης εγκλημάτων που σχετίζονται με την λίστα Λαγκάρτ, ισχυρίσθηκε ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια αξιοποίησής της διότι ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, του έδωσε μεν την λίστα, αλλά δεν του είπε και τι να την κάνει!
    Εξάλλου,σήμερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν εξετάσθηκε για το ίδιο θέμα από την βουλή (διότι βάσει του άρ. 86 του Συντάγματος η δικαιοσύνη δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξετάσει την αυτού υψηλότητά του) δήλωσε επίσης ξεδιάντροπα ότι έβγαλε αντίγραφο της παραπάνω λίστας, παρέδωσε την πρωτότυπη προς φύλαξη σε κάποιον υπάλληλο του υπουργείου του οποίου τα στοιχεία δεν αποκάλυψε , αλλά η λίστα χάθηκε!
   Οι παραπάνω ισχυρισμοί έρχονται σε συνέχεια των απίστευτων ισχυρισμών Βενιζέλου, ο οποίος δήλωσε ότι,  μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο οικονομικών, πήρε μαζί του στο σπίτι του και αντίγραφο του αρχείου Λαγκάρτ το οποίο στην συνέχεια ξέχασε σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του.
   Τέτοιου είδους δηλώσεις, σε μία εποχή που το πολιτικό σύστημα έχει οδηγήσει στην δυστυχία εκατομμύρια έλληνες, ισοδυναμούν με ράπισμα στο μάγουλο της κοινωνίας και φτύσιμο στο πρόσωπό της.
    Πολλοί διερωτούνται εάν το θράσος και η προκλητικότητα των αδίστακτων του καθεστώτος της μεταπολίτευσης απέναντι στην κοινωνία θα οδηγήσει στην εξέγερσή της. Εγώ δεν διερωτώμαι εάν θα εξεγερθεί , αλλά γιατί δεν έχει εξεγερθεί ακόμα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023