Η ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

    Οι λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές" αποτελούν ένα "εναλλακτικό" αλλά εξίσου απεχθές πρόσωπο του καθεστώτος της μεταπολίτευσης. 
   Γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν με την έλευση της μεταπολίτευσης και χρησιμοποίησαν ως βάσεις τους τα πανεπιστήμια. Εκεί το πολιτικό σύστημα, με το πρόσχημα του ακαδημαϊκού ασύλου, τους εξασφάλισε πρωτοφανή προστασία και ατιμωρησία. 
   Τους παραχωρήθηκαν αίθουσες όπου αποθήκευαν εκρηκτικές ύλες, μάσκες, προκηρύξεις και όπλα. Από τα πανεπιστήμια εφορμούσαν ως "κουκουλοφόροι" ή "γνωστοί- άγνωστοι" για να διαλύσουν κάθε αυθεντική λαϊκή διαμαρτυρία, να κάψουν την Αθήνα ή άλλες πόλεις,  να επιτεθούν σε αθώους πολίτες και να προσφέρουν δεκανίκι και συσπείρωση στο σύστημα, στρέφοντας την κοινή γνώμη εναντίον τους και αποπροσανατολίζοντάς την από άλλα φλέγοντα ζητήματα .
     Μολονότι οι αντιεξουσιαστές εμφανίζονται θεωρητικά ως εχθροί του κράτους, οι αντιεξουσιαστές της μεταπολίτευσης εισπράττουν από το κράτος μεταχείριση, όχι εχθρική, αλλά, απεναντίας, σκανδαλωδώς επιεική κατά τρόπο απολύτως άνισο σε σχέση με άλλους πολίτες, διότι δύνανται ατιμώρητα να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, σχολεία, πανεπιστήμια, να καταστρέφουν δημόσια περιουσία και να προβαίνουν σε πράξεις βίας ή τρομοκρατίας με στόχο την ζωή, την υγεία ή την περιουσία αθώων πολιτών.  
  Τριάντα οκτώ έτη από την μεταπολίτευση, η πλειονότητα των πολιτών άρχισε πλέον να αντιλαμβάνεται την σχέση μεταπολίτευσης - αντιεξουσιαστών- αστυνομίας- καταλήψεων- τρομοκρατίας- κουκουλοφόρων- γνωστών- αγνώστων κλπ.
   Σήμερα, μετά την ανακατάληψη από την Αστυνομία της Βίλλας Αμαλία, την οποία είχαν εν τω μεταξύ ανακαταλάβει οι αντιεξουσιαστές, αποκαλύφθηκαν εκτός από τα αναμενόμενα (αντιασφυξιογόνες μάσκες, λοστοί, κράνη , μαχαίρια κλπ) κάποια άλλα "περίεργα" ευρήματα: Βρέθηκαν πολλές φωτογραφικές μηχανές!
  Φαίνεται ότι πολλοί εκ των "αντιεξουσιαστών" είχαν ως χόμπι να φωτογραφίζονται ή να φωτογραφίζουν άλλους... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023