ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΚΟΡΟΪΔΙΑ; ΠΩΣ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ

  Ως γνωστόν στην Ελλάδα το ανίκανο κράτος αναθέτει την είσπραξη των φόρων σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για αυτόν τον σκοπό. Στην περίπτωση του ΦΠΑ υποχρέωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες να τον εισπράττουν και κατόπιν να τον αποδίδουν ωσάν να είναι άμισθοι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. Εν συνεχεία, αποθρασυνόμενο ακόμη περισσότερο, ανάγκασε τους πολίτες να πληρώνουν ΦΠΑ ακόμη και εάν δεν έχουν εισπράξει ποτέ ούτε τον φόρο ούτε την αμοιβή επί της οποίας υπολογίζεται και μάλιστα ακόμη και εάν αυτά οφείλονται από το ίδιο το κράτος! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα υγιείς επιχειρήσεις στις οποίες το δημόσιο όφειλε μεγάλα ποσά να κινδυνεύουν με χρεοκοπία και πτώχευση!
  Τον  περασμένο Δεκέμβριο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με το γνωστό ύφος του, εξήγγειλε ότι θα πνεύσει νέος άνεμος και θα δοθεί ανάσα στην οικονομία διότι το δημόσιο, με την δόση των 50 δις ευρώ, θα εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς ιδιώτες, ύψους 9 δις ευρώ.
  Οι δημόσιες υπηρεσίες εμφανίσθηκαν αρχικώς να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Πλήθος πολιτών κλήθηκαν να εκδώσουν αποδείξεις  παροχής υπηρεσιών προκειμένου να πληρωθούν, μεταξύ των οποίων και πολλοί δικηγόροι στους οποίους οφείλονταν αποζημιώσεις για αυτεπάγγελτους διορισμούς τους ως συνήγοροι κατηγορουμένων από το έτος 2010.
  Ενώ όμως αρχικώς οι αρμόδιες υπηρεσίες εξέδωσαν ορισμένα εντάλματα πληρωμής, εν συνεχεία, από τα τέλη Δεκεμβρίου, διέκοψαν επ' αόριστον κάθε ενέργεια, με αποτέλεσμα, η μεγάλη πλειονότητα όσων εξέδωσαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2012, όχι μόνο να μην έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα και να μην προβλέπεται να εξοφληθεί , αλλά να υποχρεούται εντός του Ιανουαρίου να καταβάλει στο δημόσιο και τον αναλογούντα - μη εισπραχθέντα ΦΠΑ 23% επί των αμοιβών που δεν έχει λάβει! 
    Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών , όχι μόνο δεν τηρήθηκαν, αλλά  πλήθος πολιτών εξαναγκάζεται να αποδώσει φόρο που ουδέποτε εισέπραξε. Το κράτος των φαύλων θα εισπράξει και πάλι φόρους χωρίς να οφείλονται και δεν βιάζεται καθόλου να αποκαταστήσει την νέα αδικία. Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Πρόκειται για ανικανότητα ή συνειδητή εξαπάτηση των πολιτών;   
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023