ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΑ ΨΕΥΔΗ

     Η διαδικασία διερεύνησης του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρτ απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο διάτρητη και άνιση σε σχέση με τα οριζόμενα για τους απλούς πολίτες είναι η προβλεπόμενη στο άρ. 86 του Συντάγματος και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών διαδικασία για την διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που τέλεσαν μέλη κυβερνήσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Και τούτο διότι, όπως αποδείχθηκε από την συζήτηση ενώπιον της βουλής για την ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής, όχι μόνο η βουλή στάθηκε παντελώς ανίκανη να προβεί σε σοβαρή η νομική αξιολόγηση των ενδείξεων τέλεσης των αδικημάτων σύμφωνα με όσα ορίζει ο ποινικός κώδικας και η ποινική δικονομία, αλλά, επιπλέον, εκεί που για αδικήματα τα οποία φέρεται να τέλεσε κάθε απλός πολίτης, ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος θα διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εκτός εάν η αναφορά ή η μήνυση ήταν μη στηριζόμενη στον νόμο ή προφανώς αβάσιμη ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης (άρ. 43  του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας),  η βουλή, για να αποφασίσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δεν αρκέσθηκε σε απλές  ελάχιστες ενδείξεις οι οποίες ήταν προφανείς, αλλά αναζητούσε ισχυρές αποδείξεις ενοχής, για την άσκηση ποινικής δίωξης.  
   Όλες αυτές τις ημέρες οι πρώην υπουργοί Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου αλλά και ο πρώην Εισαγγελέας κ. Διώτης, μετήλθαν τέτοιους παιδαριώδεις ισχυρισμούς για να δικαιολογήσουν τις πράξεις και τις παραλείψεις τους που είναι αμφίβολο εάν θα είχε το θράσος να τους υποστηρίξει μαθητής του δημοτικού σχολείου ενώπιον του δασκάλου του. Εάν όμως τα ψεύδη υπήρξαν ανεκδιήγητα, κατά την μακρά και θλιβερή συζήτηση ενώπιον της βουλής ακούσθηκαν και τρεις απαίσιες αλήθειες που προκαλούν θλίψη:
     Η πρώτη αλήθεια αφορά το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Αναφέρθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, νομίζοντας ότι έτσι θα δικαιολογηθεί για το γεγονός ότι όταν αποχώρησε από το υπουργείο οικονομικών πήρε μαζί του το  επίμαχο αρχείο USB με την λίστα Λαγκάρντ, ομολόγησε ότι διατηρεί στο σπίτι του και άλλα κρατικά αρχεία μεταξύ των οποίων και το αμυντικό δόγμα της χώρας. Αυτή η ομολογία δεν φανερώνει απλώς ότι το πολιτικό σύστημα θεωρεί την πολιτική εξουσία περίπου ως τσιφλίκι του, αλλά καταδεικνύει το μέγεθος της ανικανότητας της μεγάλης πλειονότητας των εκπροσώπων του και τις επιπτώσεις για τον τόπο αφού δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα εάν κάθε ένας που διατελεί υπουργός αποχωρεί λαμβάνοντας αντίγραφα των δημοσίων εγγράφων και αρχείων!
    Η δεύτερη αλήθεια αφορά την πραγματικότητα των τριών ετών του μνημονίου. Ελέχθη από την Βουλευτή κ. Κωνσταντοπούλου , η οποία είπε ότι οι δύο πρώην υπουργοί οικονομικών κ.κ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος ενώ παρουσιάζονταν με θράσος και έκαναν κήρυγμα στους πολίτες ότι η φορολογική συμμόρφωση αποτελεί πατριωτισμό, την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι διέθεταν συγκεκριμένα στοιχεία, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μην ελεγχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα για παράνομο πλουτισμό και αποφυγή εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων. Εκείνοι που κατέστρεψαν την χώρα, όχι μόνο έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως σωτήρες και τιμητές απαιτώντας από τους πολίτες θυσίες ως ένδειξη πατριωτισμού, αλλά κατά απολύτως προδοτικό τρόπο, υπονομεύουν αυτές τις θυσίες για να διατηρήσουν την ασυλία και τα παράνομα προνόμια των ημετέρων.
     Η τρίτη αλήθεια,δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά δείχνει το μέλλον. Την εκστόμισε με τρόπο που σοκάρει ο κ. Βενιζέλος προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Γερμανία και στην συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών κ. Σόιμπλε, υποστήριξε ότι και οι ξένοι πλέον έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη. Ως απάντηση ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Τσίπρα (έχοντας προφανώς υπόψη του και όσα έκανε στο παρελθόν ο απών την συζήτηση σημερινός πρωθυπουργός) ότι εάν, όπως ισχυρίσθηκε, οι ξένοι άρχισαν θεωρούν την κυβέρνηση αναξιόπιστη, τότε θα πρέπει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζονται στο μέλλον να ζητηθεί και η δική τους υπογραφή:!.
             

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023