ΘΕΣΗ - ΑΝΤΙΘΕΣΗ - ΣΥΝΘΕΣΗ: ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ;

    Καθ' όλη αυτή την σκληρή περίοδο της χρεοκοπίας  και των μνημονίων δεν μπορεί να διακρίνει κανείς παρά μόνο από την μία πλευρά εκείνους που εφαρμόζουν τα μνημόνια και από την άλλη εκείνους που αντιδρούν στην εφαρμογή τους. Αλλά οι αντιδράσεις είναι άγονες, διότι όσοι αντιδρούν απλώς αρνούνται χωρίς να προτείνουν καμία εναλλακτική λύση. 
    Είναι προφανές ότι η απλή άρνηση, τα μπλόκα, οι διαδηλώσεις, οι αποχές και οι απεργίες δεν προσφέρουν τίποτε όσο δεν παρουσιάζουν μία αξιόπιστη νέα οδό για την έξοδο από την κρίση. Από αυτή την άποψη έχει ιδιαίτερη σημασία η δημιουργία ενός κινήματος μεγάλων θεσμικών αλλαγών ως αντίβαρο στα μνημόνια και ως γόνιμη εξέλιξη των αντιδράσεων σε αυτά. 
 Η κίνηση Πολιτών ” Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή”, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του μέλους της Πρωτοβουλίας Δημήτρη Ράπτη υπό τον τίτλο “Η διαλεκτική στην γνώση και τη ζωή”, εκδ. Σκαραβαίος και ιδιαίτερα με αφορμή την ενότητα του βιβλίου περί πολιτικής ηθικής και πολιτεύματος, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της στην πρώτη Ολομέλεια- εκδήλωση – συζήτηση για το 2016, η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 ώρα 18.00 στο “Sq” , Πλατεία ιερού λόχου, Πραξιτέλους 43 και Αγ. Μάρκου , Αθήνα, (τηλ. 2103210460 ,www.sqbar.gr)με θέμα:
“Πώς η επικείμενη συνταγματική αλλαγή δεν θα είναι μία ακόμη χαμένη ευκαιρία”.
Ομιλητές της εκδήλωσης:
- Δημήτρης Ράπτης, πολιτικός – συγγραφέας.
- Πέτρος Χασάπης, δικηγόρος – οικονομολόγος.
- Μετά τις σύντομες εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023